Alle voormalige Crystal-rivierschepen gaan naar Riverside Luxury Cruises

Na de Mozart heeft Riverside Luxury Cruises ook de vier zusterschepen van het ter ziele gegane Crystal River Cruises gekocht. De schepen worden omgedoopt tot Riverside Ravel, Riverside Debussy, Riverside Bach en Riverside Mahler en komen dit en volgend jaar terug in de vaart.

Afgelopen oktober kondigden we al aan dat Seaside Hotels de Crystal Mozart had gekocht voor haar nieuwe dochtermaatschappij Riverside Luxury Cruises. De Duitse hotelgroep zal het rivierschip na een reeks kleinere ingrepen vanaf april 2023 terug inzetten op de Donau. Op het programma staan uiteenlopende vaarschema’s van 3 tot 9 nachten. 154 gasten genieten aan boord van butlerservice en een suite-to-crew ratio van 1 op 1. De River Mozart wordt algemeen aanzien als het meest luxueuze schip op de Europese waterlopen.

Deze week maakt Riverside Luxury Cruises bekend dat ze ook de vier voormalige zusterschepen van Crystal heeft verworven. Deze vaartuigen voor 106 passagiers liepen pas in 2017 en 2018 van stapel bij MV Werften in Duitsland. Riverside Ravel en Riverside Debussy komen nog dit jaar terug in de vaart. De Ravel zal cruises verzorgen op de Rhône en Saône. Riverside Debussy zal vanaf deze lente op de Donau en Rijn tussen Amsterdam en Bazel varen. De lancering van de Riverside Bach en Riverside Mahler is gepland voor 2024. De vaarschema’s voor deze schepen worden later dit jaar bekend gemaakt.

De interesse voor deze nieuwe luxerederij is zeer groot. In onze contreien hebben al diverse cruisetouroperators Riverside Luxury Cruises aan hun portfolio toegevoegd. Met deze aankondiging hebben nu alle Crystal-schepen een nieuwe eigenaar gevonden. De voormalige zeeschepen Crystal Serenity en Crystal Symphony werden gekocht door de A&K Travel Group die Crystal Cruises later dit jaar heropstart. Silversea Cruises verwierf het expeditieschip van de rederij en doopte het om tot Silver Endeavour.

© foto’s Riverside Luxury Cruises en archief Crystal Cruises

Klik hier voor meer nieuws