Celebrity Ascent te water gelaten

Chantiers de l’Atlantique in St. Nazaire heeft in het weekend de Celebrity Ascent te water gelaten. De vierde eenheid van de Edge Series zou normaal al een week eerder worden uitgedokt. Die plechtigheid moest door het stormweer worden uitgesteld. De lancering van de Ascent is gepland voor eind dit jaar.

De tewaterlating betekent dat de ruwbouw van het schip is voltooid. In een volgende fase van de bouw concentreert het werk zich nu op de inrichting van de binnenruimtes naar de ontwerpen van een team van moderne lifestyle-iconen, waaronder de meermaals bekroonde Britse designer Kelly Hoppen, de gevierde Amerikaanse ontwerper Nate Berkus, het geprezen ontwerpbureau Jouin Manku uit Parijs, de innovatieve Britse architect Tom Wright en de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok en restaurateur Daniel Boulud die aan boord zijn eigen restaurant heeft.

Volgens Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises, is Celebrity Ascent zoveel meer dan een schip. “Ze zal de belichaming zijn van een ontspannen luxeresort op zee. Ik kan me geen opwindender manier voorstellen om het nieuwe jaar te beginnen dan met de viering van deze belangrijke bouwmijlpaal.”

Celebrity Ascent heeft dezelfde eigenschappen als het zusterschip Celebrity Beyond dat vorig jaar werd gelanceerd.  Ze biedt plaats aan 3.260 gasten die worden bediend door circa 1.400 personeelsleden uit zestig landen. Celebrity Ascent komt op 3 december in Fort Lauderdale in de vaart en zal tijdens haar eerste winter weekcruises voorstellen naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben. Op 14 april 2024 vertrekt het schip vanuit Florida naar Spanje en zal volgende zomer in de Middellandse Zee varen vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome).

Om plaats te maken in het afbouwdok moest Chantiers de l’Atlantique de MSC Euribia verplaatsen naar het Bassin C. Ook het nieuwe cruiseschip van MSC Cruises zit in de afwerkfase en komt deze zomer in Noord-Europa in de vaart.

© foto Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws