Mariotti-werf bouwt superyacht voor Aman-hotelgroep en Cruise Saudi

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht en is nu omgezet in een contract. De Italiaanse T. Mariotti-werf bouwt een super luxueus yacht voor 100 gasten voor Neptune Co., een joint venture van de Aman Group en Cruise Saudi. De lancering is gepland voor 2026.

Project Sama vertegenwoordigt een uniek concept in de niche van de ultra-luxe resorts op zee. Het  neemt volgens de werf een ruimte in op de vrijetijdsmarkt die nog nooit eerder is verkend. Het 183 meter lange schip, met een brutotonnage van 23.000, is het eerste door Mariotti aangedreven nieuwbouwproject met dual fuel dat in staat is om de milieuprioriteiten te overtreffen wanneer het wordt opgeleverd en tot ver in de toekomst. Het exterieurprofiel en de gastenverblijven zijn ontworpen door de wereldberoemde yacht designers SINOT. Het schip zal gasten ontvangen in vijftig weelderige suites, met uitzonderlijke luxe, ruime openbare ruimtes en ongeëvenaarde entertainmentfaciliteiten, een kenmerk van het merk Aman.

“Het is een voorrecht om met Aman te mogen werken, de topspeler in high-end hospitality”,  zegt Marco Ghiglione, de managing director van T. Mariotti. “We zijn er trots op onze luxe scheepsbouwervaring aan te bieden aan deze nieuwe onderneming die een unieke combinatie biedt van luxe, veiligheid en veelzijdigheid. Dit zal de kunst van het reizen op zee vernieuwen. Dit is het zoveelste teken van de Made in Italy-vaardigheid en het vermogen om aan de wensen van de meest veeleisende klanten ter wereld te voldoen.”

Dit project is volgens de Mariotti-werf een zeer belangrijke gelegenheid om nogmaals de ongelooflijke waarde aan te tonen van de kennis en expertise van lokale leveranciers en onderaannemers die aan dit opwindende concept zullen werken. Onder deze groep bevinden zich De Wave, die verantwoordelijk zal zijn voor de luxe interieurafwerking en Ortec Santamaria voor de elektrische systemen om de samenwerking met T. Mariotti in luxe nieuwbouwprojecten nog verder te versterken.

Project Sama zal naar verwachting in 2026 van start gaan. De officiële naam zal later bekend worden gemaakt.

© foto T. Mariotti, Aman Group, Cruise Saudi en Neptune

Klik hier voor meer nieuws