Cunard biedt nu ook Rocky Mountaineer-trein aan in Alaska

Cunard biedt gasten de kans om de wereldberoemde Rocky Mountaineer-trein te beleven wanneer ze deze zomer door Alaska varen op de Queen Elizabeth. Deze treinervaring wordt afhankelijk van de afvaart aangeboden als een pre-voyage pakket van vier nachten of een formule van drie nachten na de cruise.

De Rocky Mountaineer-tour van drie nachten neemt gasten mee op een reis in oostelijke richting van Vancouver naar Calgary, terwijl de vier nachten durende treinreis de tegenovergestelde richting op gaat en passagiers een extra dag sightseeing in Banff geeft, met als hoogtepunt een indrukwekkende reis op de Banff Gondel. De tour na de cruise is beschikbaar op de herpositioneringsreis van Japan naar Alaska en op vier tien- en elfnachtencruises van/tot Vancouver. De pre-tour van vier nachten is beschikbaar op drie Alaska-reizen heen en terug vanuit Vancouver, variërend van zeven tot tien nachten.

Gasten reizen op de legendarische Rocky Mountaineer-trein – de enige passagierstreindienst op deze historische spoorroute – in luxe touringcars met grote glazen koepelramen. Adembenemende panoramische uitzichten van 180 graden op de met sneeuw bedekte bergen, glinsterende meren en kronkelende ravijnen passeren de revue. De Rocky Mountaineer staat bekend om zijn GoldLeaf-service en biedt een eetzaal aan boord waar gasten kunnen genieten van culinaire hoogstandjes geïnspireerd door de regio met een nieuw 2023-menu en volledige gratis barservice.

“We zijn verheugd om samen te werken met Rocky Mountaineer, zodat onze passagiers kunnen genieten van het spectaculaire landschap en de wilde dieren in Alaska in de grootst mogelijke luxe, zowel over land als over zee”, aldus Matt Gleaves, VP Commercial voor Cunard in Noord-Amerika. Aan boord van de Queen Elizabeth staat de bestemming centraal met onder meer het Insights-programma met experts van de Royal Canadian Geographical Society, tv-persoonlijkheid Bear Grylls en de beroemde ontdekkingsreiziger Mensun Bound. Andere hoogtepunten op de Queen Elizabeth zijn de Alaska Afternoon Tea, de elegante Ice White Ball en ‘Frontier’, een nieuw eetconcept dat de smaak van Alaska biedt.

Cunard zegt intussen dat ze de voorbij weken de beste boekingsperiode van het afgelopen decennium heeft gerealiseerd. De rederij noteerde sterke boekingsmomenten voor de afvaarten in 2023 en 2024 met zomerroutes en het eerste seizoen van Queen Anne die bijzonder populair blijken te zijn bij de gasten. Sture Myrmell, President van Carnival UK: “Na twee van onze sterkste boekingsperioden in 2022, hebben we ongeëvenaarde reservaties gezien tijdens de start van dit boekingsseizoen. We hebben onze marketinginvestering aanzienlijk verhoogd, inclusief het gebruik van tv-reclame voor het eerst omdat we een nieuw publiek bereiken en aanspreken. Het is duidelijk dat gasten ernaar uitkijken om weer aan boord te stappen, zowel in het Verenigd Koninkrijk als op al onze wereldwijde markten.”

© foto Rocky Mountaineer

Klik hier voor meer nieuws