Star Clippers is terug present in Costa Rica

Voor het eerst sinds 2014 vaart Star Clippers terug in de regio Costa Rica en Panama. De Star Clipper zeilt er nog tot 18 maart en dan opnieuw vanaf december. Volgens Glenaki die in ons land de marketing verzorgt voor Star Clippers zijn er veel redenen om Costa Rica te bezoeken.

Birgit Defoort en Beatrice Mondelaers: “De eerste troef is de schilderachtige schoonheid. Costa Rica staat bekend om haar weelderige regenwouden, prachtige stranden en berglandschap. Met een Star Clippers-zeilcruise kan je de natuurlijke schoonheid van het land bewonderen terwijl langs de kust wordt gevaren. Daarnaast zijn er de dieren in het wild. Costa Rica is de thuisbasis voor heel wat dieren, zoals leguanen, quetzals, neusberen, tapirs, roodoogmakikikkers, apen en ook walvissen.  Sommige excursies geven de mogelijkheid om nationale parken en natuurreservaten te bezoeken, waar je deze dieren kan zien in hun natuurlijke habitat.

En dan zijn er nog de avontuurlijke activiteiten en culturele ervaringen. Costa Rica biedt heel wat mogelijkheden voor leuke activiteiten zoals kajakken, surfen, raften, zip-lining of natuurwandelingen. Het land heeft ook een rijk cultureel erfgoed. Verschillende uitstappen brengen je naar dorpen en steden waar je kennis kan maken met de geschiedenis en gebruiken van het land. Vanuit Costa Rica wordt ook naar Panama gezeild, zoals naar het Coiba National Park (Unesco Werelderfgoed) en het Golfo de Chiriquí marine reservaat.“

De cruise zelf is een zeer relaxerende ervaring. Het is sensationeel om aan boord van een klipper voortgestuwd door de wind te genieten van de kustnavigatie. Star Clippers zeilt vooral ’s nachts zodat de gasten overdag van de haltes kunnen genieten. Het klein aantal passagiers (maximum 166) zorgt voor een aparte sfeer, in niks te vergelijken met een mainstream cruise.

Glenaki: “De viermaster van Star Clippers zeilt van bestemming tot bestemming. Kajuit en koffers reizen mee. Zorgen in verband met taal, vervoer en accommodatie zijn onbestaand. Alles wordt geregeld. Een cruise met Star Clippers biedt naast het eigenzinnige en praktische karakter ook een zeer degelijke prijs, waarin accommodatie, maaltijden en het maritiem transport inbegrepen zijn. Boek voor 30 april een wintercruise 2023/2024 cruise en geniet van 10 procent vroegboekkorting.”

© foto’s Star Clippers

Klik hier voor meer nieuws