Holland America Line registreert grootste boekingsweek uit geschiedenis

De cruiseverkoop boomt. Als een vroeg teken van een succesvol wave-seizoen waren de boekingen van Holland America Line in de derde week van januari de hoogste die de premium cruisemaatschappij ooit registreerde in die maand. De week die eindigde op 20 januari overtrof het vorige record met meer dan 20 procent. De rederij ziet vooral hoge boekingen voor Alaska.

De stijging was volgens de rederij vooral opmerkelijk voor zomercruises en Cruisetours naar Alaska. Daar biedt Holland America Line meer cruises naar Glacier Bay dan welke andere rederij ook. Ze is tevens de enige cruisemaatschappij met eigen landactiviteiten in zowel Denali als Yukon. Voor de week die eindigde op 20 januari lagen de boekingen in Alaska zelfs 25 procent hoger dan in de sterkste week in dezelfde maand in 2019. Alleen al op 17 januari bereikte Holland America Line de hoogste eendaagse boekingen ooit in januari.

Volgens President Gus Antocha boeken de gasten ook cruises verder in de toekomst. Meer dan een kwart van de reservaties op 17 januari waren voor reizen in 2024. “Dit boekingsniveau is een geweldig teken voor Holland America Line en voor de sector. Reizigers hebben duidelijk zin om weer te gaan cruisen en waarderen de service en ervaringen die uniek zijn voor Holland America Line, waaronder onze Alaska Up Close-programmering aan boord. Het is vooral bemoedigend dat zoveel gasten al vooruitkijken naar 2024 en hun volgende vakantie plannen.”

Alaska en Yukon

Holland America Line heeft intussen alle cruises en Cruisetours voor volgend jaar geopend. De belangrijkste redenen om een Cruisetour naar de Yukon en Alaska te boeken zijn volgens de rederij de geschiedenis, het landschap, de natuur en de exclusieve ervaringen. Holland America Line verkent al meer dan 75 jaar Alaska en is daarmee de pionier op het gebied van cruises in de regio. Voor reizigers die verder willen reizen en de allesomvattende verkenning van het noorden willen meemaken, combineren de Cruisetours een Alaska-cruise met een binnenlandse reis naar Denali en de Yukon.

“De Yukon Cruisetours van Holland America Line zijn exclusief voor ons merk en de ervaringen die we bieden gaan terug tot een vervlogen tijdperk, waarbij onze gasten worden ondergedompeld in een cultuur die een diep onderdeel is van de Noord-Amerikaanse geschiedenis”, aldus Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer voor Holland America Line. “Het adembenemende landschap van de Yukon vormt een perfecte aanvulling op de schoonheid van Alaska en Denali, om nog maar te zwijgen over de overvloed aan dieren in het wild die wachten om gefotografeerd te worden. Yukon is een bestemming die je gezien moet hebben.” Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die de Alaska Cruisetours uitbreidt tot aan de ongerepte uithoeken van het Canadese Yukon Territory. Deze zomer stelt de rederij op vier schepen in Alaska in totaal 16 verschillende Cruisetour-opties voor, variërend van 9 tot 18 dagen. Zes landtours omvatten eveneens de Yukon.

De belangrijkste redenen om de Yukon op de reislijst voor 2023 te zetten zijn volgens HAL de Klondike Gold Rush, het adembenemende landschap, de kariboes, wolven en beren, de klassieke Klodike Spirit paddlewheeler die over de Yukon River vaart en de mogelijkheid om in de voetsporen te treden van beroemde auteurs als Jack London en Robert Service. In Dawson City kunnen fans het Jack London Museum bezoeken en een replica zien van de hut in de Klondike waar hij zich in 1897 vestigde. De auteur van onder meer ‘White Fang’ (in het Nederlands ook gekend als De Grijze Wolf) woonde in het gebied en bracht tijd door als Yukon-goudzoeker. Bezoekers kunnen in de stad eveneens een rondleiding krijgen door de Robert Service-hut, waar de in Engeland geboren Canadese dichter en auteur woonde en de bestseller ‘The Trail of ’98’ schreef.

© foto ’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws