Seven Seas Grandeur te water gelaten

De Fincantieri-werf in Ancona heeft de Seven Seas Grandeur, het derde luxeschip dat de Italiaanse werf bouwt voor Regent Seven Seas Cruises, te water gelaten. Na de finale afwerking staat de oplevering gepland voor november van dit jaar.

Net als de eerste twee schepen van haar klasse meet de Seven Seas Grandeur 55.500 brutoton met accommodatie voor slechts 746 passagiers. Het luxeschip heeft een van de hoogste verhoudingen tussen personeel en gasten in de sector. “Seven Seas Grandeur is gebouwd met behulp van de allernieuwste technologieën op het gebied van milieubescherming, terwijl het interieur bijzonder geavanceerd is, waarbij alle aandacht is besteed aan de gastenbeleving,” zegt Fincantieri.

Het zesde schip van Regent en de nieuwste toevoeging aan ‘The World’s Most Luxurious Fleet’ zal tijdens zijn eerste seizoen 18 reizen verzorgen in het Caraïbisch gebied en de Middellandse Zee, evenals twee trans-Atlantische overtochten, allemaal variërend van 7 tot 16 nachten. De inaugurele cruise, toegevoegd vanwege de grote vraag, wordt een zeven nachten vanuit Triëst naar Barcelona.

Naast Regent Seven Seas Cruises, waaraan Fincantieri in 2016 de Seven Seas Explorer en in 2020 de Seven Seas Splendor opleverde, heeft Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) nog vijf schepen van de Prima Class in aanbouw of bestelling voor haar andere dochter Norwegian Cruise Line. Het volgende schip in de reeks wordt Norwegian Viva, aangekondigd voor augustus van dit jaar. Voor Oceania Cruises die eveneens deel uit maakt van NCLH, heeft Fincantieri twee nieuwe generatie cruiseschepen in haar orderboek staan. Het eerste schip Vista komt in mei van dit jaar in de vaart. In 2025 volgt het zusterschip Allura.

© foto Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws