Costa opent boekingen voor 2024

Costa Cruises onthulde haar routes voor het seizoen 2024. Op het programma staan een breed scala aan cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa, evenals een speciale editie van de Round the World-cruise waarvan het vertrek is voorzien in december. Alle afvaarten staan vanaf heden open voor reservering.

Drie Costa-schepen verzorgen volgend zomerseizoen weekcruises in de Westelijke Middellandse Zee. De Costa Smeralda zet vanaf 23 maart 2024 elke zaterdag vanuit Marseille koers naar Barcelona, ​​Cagliari, Napels, Civitavecchia (Rome) en Genua. Het vlaggenschip Costa Toscana ligt vanaf eind maart elke zondag in Marseille en vaart tussen Barcelona, ​​Palma de Mallorca, Palermo, Civitavecchia en Savona. Palma wordt tijdens de zomer vervangen door het feestelijke Ibiza. De Costa Pacifica vertrekt vanaf mei elke zaterdag uit Marseille om Savona, Civitavecchia, Ajaccio, Palma de Mallorca en Valencia te ontdekken. La Spezia vervangt in het najaar Ajaccio.

In de herfst zullen de Costa Diadema en Costa Favolosa de Middellandse Zee doorkruisen. Ze bezoeken eveneens havens met een rijke geschiedenis en tradities aan de poorten van de Atlantische Oceaan, zoals Lissabon en Casablanca op tiendaagse cruises, of zelfs Lanzarote en Tenerife op de Canarische Eilanden op een vaarschema van twee weken. In het voorjaar maakt de Costa Fascinosa een onmisbare tussenstop op de Azoren.

De Costa Deliziosa verzorgt in de oostelijke Middellandse Zee een zonovergoten, eilandrijke route. Het schip vaart van Marghera (Venetië) naar Bari en de Griekse eilanden Santorini, Mykonos en Katakolon. Een tweede route vanuit Taranto zal Catania, de Griekse eilanden en Malta verkennen.

Noord-Europa

Costa biedt ontdekkingsreizigers de mogelijkheid om de zomer door te brengen in Noord-Europa aan boord van de Costa Favolosa, de Costa Fascinosa of de Costa Diadema. Deze cruises bieden passagiers spectaculaire landschappen tussen majestueuze bergen, Noorse fjorden en geisers in IJsland. De Costa Diadema vaart tussen Denemarken en Noorwegen om Kopenhagen, de vismarkten van Bergen en de Noorse gletsjers te ontdekken. De Costa Favolosa vertrekt vanuit Amsterdam op vier verschillende routes naar Groenland, IJsland, Engeland en Ierland alsook de Lofoten. De Costa Fascinosa stelt twaalfdaagse cruises voor naar de Noordkaap en negendaagse cruises om de elegante Baltische hoofdsteden Riga en Tallinn te ontdekken.

Verder biedt Costa in het voor- en najaar van 2024 een reeks drie- en vierdaagse minicruises aan in de westelijke Middellandse Zee. Die vinden plaats aan boord van de Costa Pacifica en de Costa Fascinosa. Deze formule is ideaal voor wie maar enkele dagen vrij heeft of er even kort uit wil.

De rederij gaf ook details vrij over de editie 2025 van haar Round the World-cruise. De Costa Deliziosa zal op deze wereldreis voornamelijk in het zuidelijk halfrond varen. Het cruiseschip bezoekt er onder meer Tierra del Fuego, Polynesië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika. Voor het eerst vindt het vertrek al begin december 2024 plaats. Costa biedt de deelnemers op die manier de mogelijkheid  om te profiteren van de eindejaarsfeesten op een cruise. Oudejaarsavond in Rio de Janeiro wordt onvergetelijk met het vuurwerk vanop het strand van Copacabana.

Costa wijst er tot slot op dat een nieuw systeem is ingevoerd om de hutten te categoriseren. De indeling gebeurt op basis van locatie, oppervlakte, deknummer en de nabijheid tot de gemeenschappelijke ruimtes. Met deze optie kunnen klanten via de Cabin Selector op elk schip hun favoriete hut kiezen.

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws