CroisiEurope viert dubbel jubileum

CroisiEurope viert dit jaar twee grote jubilea. De rederij vaart dertig jaar op de Donau en verkent daarnaast sinds tien jaar de Garonne, de Dordogne en de monding van de Gironde. In de loop van de jaren heeft de maatschappij deze bestemmingen verder uitgewerkt en de routes geperfectioneerd. CroisiEurope brengt beide regio’s dan ook onder de aandacht en pakt uit met jubileumaanbiedingen.

CroisiEurope onthulde begin 2010 haar cruises in het zuidwesten van Frankrijk. Deze vormen vandaag een aanvulling op de bestemmingen die de rijkdom van het Franse erfgoed benadrukken.  Als antwoord op de populariteit heeft de maatschappij een vaartuig ingehuldigd dat bestemd was om de rivieren en waterlopen van deze regio te doorkruisen. Sinds 2013 vaart de MS Cyrano de Bergerac voor 174 passagiers uitsluitend langs de Gironde, de Garonne en de Dordogne.

Van Bordeaux tot Saint-Émilion via Cussac-Fort-Médoc en tot Royan, om de wijngaarden van de regio te ontdekken, vergroten de voorgestelde routes de rijkdom van een streek die over de hele wereld bekend is. Ze verrukken de fijnproevers en liefhebbers van gastronomie en grands crus. Een rijke en authentieke reis, buiten de gebaande paden, tussen land en zee laat reizigers een prestigieus land, oude zeesteden en een beroemde levenskunst ontdekken. Ter gelegenheid van 10 jaar navigatie in de Gironde kondigt CroisiEurope een volledig opnieuw ontworpen programma aan. Dat staat voornamelijk in het teken van de wijn met excursies in de Médoc, Blaye of Saint-Emilion, maar ook bezoeken aan het digitaal kunstencentrum Les Bassins de Lumières en een extensie naar Baskenland.

De Blauwe Donau

Sinds 1992 bevaart de riviercruiserederij uit Straatsburg de Donau. Deze route is al jaren een vlaggenschipbestemming in het aanbod van CroisiEurope. De cruises verbinden de hoofdsteden op deze waterloop van Centraal-Europa tot de Zwarte Zee. Gasten krijgen op die manier de mogelijkheid om in één enkele reis tot acht landen te doorkruisen en zich onder te dompelen in het hart van Midden-Europa.

De afvaarten bieden een gelegenheid om de diversiteit van de vele bezochte steden en plaatsen te ontdekken: de vier grote keizerlijke en koninklijke hoofdsteden van Midden-Europa (Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado), de traditionele en authentieke landschappen en de indrukwekkende doorvaart van de IJzeren Poort tot aan de Donaudelta. Dit gebied vormt de grootste delta van Europa.

Klassiekers op het Donau-programma zijn onder meer de weekcruises vanuit Straatsburg naar Salzburg, Budapest, Bratislava, Wenen, Melk en Passau. Een gelijkaardige route van/tot Parijs loopt Budapest, Bratislava, Wenen, Melk, Passau en München aan. Er zijn eveneens formules die starten en eindigen in Linz of die Budapest verbinden met Passau. Wie op zoek gaat naar langere cruises, kan bijvoorbeeld in negen dagen van Budapest in Hongarije naar Oltenita in Roemenië varen via onder meer Mohacs, Osijek, Novi Sad, Belgrado, de IJzeren Poort (waar de Donau tussen de Karpaten en de Balkan loopt), Rousse, Cernavoa/Fetesti en Tulcea.  Er is ook een reis in omgekeerde zin van de Zwarte Zee naar Hongarije in twaalf dagen.

Om haar 10 jaar navigatie rond Bordeaux en 30 jaar op de blauwe Donau te vieren, kunnen gasten de volgende maanden  genieten van diverse jubileumaanbiedingen. Het volledige aanbod is te vinden op croisieurope.be.

© foto’s CroisiEurope

Klik hier voor meer nieuws