Royal Caribbean start bouw tweede schip Icon-klasse

 

Het volgende iconische avontuur is onderweg met de start van het staalsnijden voor het tweede schip in de revolutionaire Icon-klasse van Royal Caribbean International. Ter ere van het volgende schip in de line-up van ‘s werelds beste gezinsvakanties, vond de staalsnijceremonie plaats op de Meyer Turku-scheepswerf in het Finse Turku. Het binnenkort te noemen schip zal in 2025 uitvaren, na het debuut van Icon of the Seas in januari 2024.

De teams van Royal Caribbean en Meyer Turku die zich bezighouden met de bouw van het tweede Icon Class-schip waren deze week aanwezig bij de traditionele ceremonie. De belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt de officiële start van de productie, het begin van een reeks sleutelmomenten in de bouw die maanden overspant en waarbij duizenden innovators betrokken zijn op het gebied van ontwerp, scheepsbouwkunde, architectuur en meer.

Het volgende schip van Royal Caribbean, samen met een derde in deze scheepsklasse, zal volgens de rederij samen met Icon of the Seas een nieuw tijdperk van vakanties voor de komende jaren introduceren. Elk schip zal een combinatie zijn van het beste van elke vakantie, van een toevluchtsoord tot een ontsnapping aan het strand en een pretparkavontuur, waar elk familielid en type vakantieganger samen en op zijn eigen voorwaarden zonder compromissen herinneringen kan opdoen. “De eerste blik op Icon en de Icon Class haalde de krantenkoppen toen ze in oktober 2022 werden onthuld en de klinkende feedback resulteerde in de grootste boekingsdag van Royal Caribbean International in haar 53-jarige geschiedenis.”

Meer details over het schip, inclusief de naam, zullen op een later tijdstip worden onthuld. De voorbije weken stelde Royal Caribbean op sociale media vier mogelijke namen voor: Star of the Seas, Idol of the Seas, Love of the Seas en Queen of the Seas. Meteen kon de maatschappij polsen welke naam of namen het publiek aanspreken. De kans is dan ook groot dat een van deze vier namen wordt weerhouden.

Intussen werkt de Finse werf vlijtig door aan het eerste Icon-schip dat omstreeks de jaarwissel wordt opgeleverd. Icon of the Seas zal vanaf begin 2024 vanuit Miami naar de Caraïben varen.

© foto Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws