Explora Journeys inspireert gasten deze zomer in Noord-Europa

Explora Journeys heeft meer details vrijgegeven over haar eerste seizoen in Noord-Europa. Over 150 dagen start namelijk de maiden journey van Explora I, het eerste van zes schepen van de nieuwe luxebrand van de MSC Group. Explora I wordt op 8 juli gedoopt in Civitavecchia nabij Rome en vertrekt daarna naar Southampton waar op 17 juli de eerste van acht reizen start in het raam van haar Northern European Inaugural Journeys Collection. De rederij spreekt van een uitgebalanceerde mix van bekende bestemmingen zoals Kopenhagen of Edinburgh, ontdekt door een andere lens en minder bekende en zelden bezochte havens zoals Leknes op de Lofoten in Noorwegen en Ísafjörður in IJsland.

Explora Journeys wil haar gasten inspirerende mogelijkheden bieden om de adembenemende natuur, authentieke culturen en culinaire hoogstandjes te ontdekken. De ervaringen zijn afgestemd op kleine groepen van 2 tot 25 gasten met de nadruk op exclusieve ontmoetingen buiten de gebaande paden en gericht op een langzamer reistempo. Op die manier kunnen de gasten zich volledig onderdompelen in elke bestemming, zonder hun voetafdruk achter te laten op de plaatsen die ze verkennen.

Sacha Rougier, Head of Itinerary Planning and Destination Experiences bij Explora Journeys: “Bij het creëren van onze ervaringen moesten we eerst de essentie van elke bestemming begrijpen en ons vervolgens richten op unieke manieren om onze gasten de kans te bieden zich onder te dompelen in de lokale cultuur, authentiek eten te proeven en verborgen juweeltjes te ontdekken. Onze geselecteerde touroperators zijn zorgvuldig uitgekozen en realiseerden al snel dat Explora Journeys zich duidelijk wilde onderscheiden door onze gasten een extreem breed scala aan ervaringen te bieden die naar de kern van elke bestemming gaan. Onder de paraplu van de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) werken we samen met Travelife for Tour Operators, het internationaal toonaangevende opleidings-, management- en certificeringsprogramma voor duurzaamheid in toerisme.”

Bestemmingen

In Noorwegen krijgen gasten de kans enkele van Europa’s meest dramatische kustlijnen te ontdekken, terwijl Explora diep de Noorse fjorden in vaart. Bij het oversteken van de poolcirkel wacht een scala aan natuurgerichte avonturen in Leknes op de Lofoten. In Geiranger combineert een begeleide nordic walking-tocht sportief avontuur met adembenemende vergezichten over kliffen en watervallen. Vanuit de haven van Molde brengt een vikingschip gasten naar een 18de-eeuws vissersdorp. Andere ervaringen zijn een gastronomisch diner in combinatie met de beste Noorse sterke drank in Trondheim of een rondvaart op de iconische Flåm Line.

Denemarken, waar iconisch design de vredige natuur ontmoet, zal reizigers betoveren met haar diversiteit. Door stadsbezichtigingen naar een nieuw niveau te tillen, kunnen gasten een kajaktocht door Kopenhagen maken, terwijl de natuur centraal staat in Skagen met als hoogtepunten een bezoek aan de migrerende duin in Grenen. Op de Faeröer wachten ervaringen zoals yogasessies in de open lucht of een wandeling naar het drijvende meer in Leitisvatn.

IJsland is een paradijs voor actieve reizigers. In Reykjavik kunnen unieke avonturen worden beleefd zoals een helikoptervlucht over tientallen vulkanische kraters of een duik in de beroemde blauwe lagune, terwijl gasten in Ísafjörður kunnen genieten van een spannende walvistocht. Vanuit de haven van Akureyri hebben ze de kans om op reis te gaan naar het afgelegen eiland Grimsey, bekend om zijn rijke fauna en spectaculaire landschap, de waterval van de goden te bezoeken of een tocht te maken op een uniek IJslands paard.

Het noordelijke koninkrijk Zweden zal gasten boeien met zijn focus op mindfulness en de unieke balans tussen kalme natuur en glinsterende stadslichten. Tijdens een boswandeling en meditatiesessie in Göteborg krijgen deelnemers de kans weer in contact te komen met de natuur in een oud natuurreservaat op het weelderige platteland, gevolgd door een gezonde lunch in het bos. Een dromerige dag van afgelegen spa-ervaringen en de beste keuken aan zee op een van de meest winderige plekken van Zweden wacht op Hamneskar Island, een eilandparadijs om te ontspannen en tot rust te komen.

In Nederland dompelt Explora I haar reizigers onder in een land dat bekend staat om zijn unieke kijk op kunst, zaken en innovatie. In Rotterdam kunnen ze genieten van de kosmopolitische flair van de stad en de diversiteit van de architectuur of deelnemen aan een unieke rit met de soultram die sightseeing combineert met unieke muzikale ervaringen. Voor alle kunstliefhebbers heeft Explora Journeys een privébezoek aan het Mauritshuis in Rotterdam gepland. Een curator leidt gasten rond door het museum dat enkele van ‘s werelds meest geprezen meesterwerken huisvest. In de Gouden Zaal wordt een gastronomisch driegangendiner geserveerd onder het bewonderen van schilderijen en het luisteren naar voortreffelijke live klassieke muziek.

In het Verenigd Koninkrijk staan een reeks unieke avonturen en ervaringen op het programma die net zo divers zijn als het land zelf. Gasten hebben onder meer VIP-toegang tot de Royal Edinburgh Military Tattoo in Edinburg, kunnen deelnemen aan een privébezoek aan een van de beste Schotse whiskydistilleerderijen, een kookles volgen in Lerwick op de Shetland-eilanden waarbij een aantal van de beste lokale zeevruchten worden gebruikt of een privébezoek brengen aan Strawberry Field in Liverpool, John Lennons kinderspeeltuin.

Groenland biedt gasten de kans zich onder te dompelen in de stilte van uitgestrekte landschappen, terwijl ze spannende avonturen beleven zoals een helikoptervlucht in Qaqortoq met een landing op een gletsjer of een reis naar de Uunartoq Hot Springs voor een duik in het weelderige warme water. In Nuuk kunnen reizigers communiceren met de lokale bevolking door een van hun traditionele Kaffemik-bijeenkomsten bij te wonen. De droom van elke golfliefhebber komt uit tijdens een rondje op ‘s werelds enige arctische grasbaan.

© foto’s Explora Journeys en Pixabay

Klik hier voor meer nieuws