Oceania Cruises toont de natuurlijke wonderen van Alaska

De Regatta van Oceania Cruises bezoekt van mei tot september 2023 Alaska tijdens zeven- tot twintigdaagse reizen vanuit Los Angeles, Seattle en Vancouver. Op deze cruises benadert de boetiekrederij ‘The Last Frontier’ vanuit een nieuw perspectief met authentieke, lokaal samengestelde reiservaringen, geleid door leden van de plaatselijke gemeenschappen.

‘s Werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruiserederij richt zich met het Alaska-seizoen aan boord van de Regatta voor 656 gasten, naar reizigers die verder willen gaan dan de typische toeristische bezienswaardigheden en die unieke perspectieven op lokale culturen en keukens willen ontdekken. Met meer dan 250 tours en excursies in Ketchikan, Sitka, Juneau, Wrangell en daarbuiten, biedt de 49ste staat volop mogelijkheden voor spannende glaciale verkenningen, authentieke culinaire lessen, bezoeken aan inheemse stammen, proeverijen van ambachtelijk bier, excursies in nationale parken en de mogelijkheid om te genieten van de betoverende natuurlijke schoonheid van de regio.

Via de Go Local-tours van Oceania Cruises kunnen gasten deelnemen aan exclusieve excursies in kleine groepen om bestemmingen op een geheel nieuw niveau te ervaren. Hier worden avonturiers verwelkomd in lokale huizen en bedrijven en ondergedompeld in de lokale manier van leven om meer te weten te komen over en te duiken in generaties oude tradities.

“We zijn verheugd om onze gasten een frisse kijk op Alaska te bieden, vol ontroerende persoonlijke momenten die verbonden zijn met de natuur, de mensen en de keuken”, aldus Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises. “De aangeboren schoonheid van onze kleine schepen – vooral in een bestemming als Alaska aan boord van onze intieme Regatta – geeft gasten toegang tot kleine en afgelegen havens die niet door anderen worden aangeboden.”

Hoogtepunten

Zo is Oceania deze zomer de allereerste cruisemaatschappij die Klawock aandoet. De bestemming is al duizenden jaren een inheems Tlingit-dorp en beschikt over een van de meest uitgebreide collecties totems ter wereld. Eerst als een Tlingit Indiaans bolwerk, vervolgens een Russische buitenpost en uiteindelijk een Amerikaanse nederzetting in 1867, heeft Wrangell dramatische veranderingen doorstaan. Hier kunnen ontdekkingsreizigers van een lokale gids leren over het dagelijkse leven, vissen op traditionele vangsten zoals zalm en heilbot en de inheemse invloeden van de Tlingit op de gemeenschap ontdekken.

Avontuur in overvloed in Juneau, waar sensatiezoekers een trekking kunnen maken op de Mendenhall-gletsjer of zelfs kajakken op zee door de kustwateren die eeuwenlang zijn bereisd door de Aleut Native Americans. Foodies zullen genieten van de ‘Flavours of Juneau’-excursie met een bezoek aan de Alaskan Brewing Company en de Chez Alaska Cooking School.

Geniet van lokale bieren in Skagway na een dag rotsklimmen en abseilen langs steile granieten kliffen of een middag door de lucht vliegen in een helikopter. Maak voor een meer ontspannen avontuur een ritje op de White Pass en Yukon Route Railroad en bewonder het pad dat de goudzoekers in de hoge bergpas hebben geëtst.

Icy Strait Point biedt volop mogelijkheden om de ongerepte wildernis te verkennen. Zoek naar beren, herten en Amerikaanse zeearenden in hun natuurlijke habitat in de afgelegen Spasski River Valley buiten Hoonah. Laat je onderdompelen in de Tlingit-cultuur met zang en verhalen in het Heritage Centre of begin aan een adrenaline-aangedreven ZipRider-ervaring op ‘s werelds grootste tokkelbaan.

Ga in Ketchikan met de kapitein en bemanning mee op een buitengewone ontdekkingsreis op de Aleutian Ballad, de legendarische krabboot uit Discovery Network’s ‘Deadliest Catch’. Gasten kunnen eveneens deelnemen aan een gepersonaliseerde visexpeditie waarbij hun vangst wordt bereid door een persoonlijke chef-kok als hoofdgerecht van een gastronomische lunch, geserveerd rond een knetterend kampvuur te midden van het eeuwenoude regenwoud van Alaska.

Ga diepzeesportvissen op zalm in Sitka. Bezoek het wereldberoemde Alaska Raptor Center, een van de grootste opvangcentra voor gewonde adelaars, haviken, valken en uilen, en wees getuige van de pracht van zeeotters, walvissen, zeeleeuwen, bruinvissen en bruine beren tijdens een ‘Sea Otter and Wildlife Quest’-excursie.

Aan boord

De gestroomlijnde en elegante Regatta van Oceania Cruises beschikt over vier restaurants met open zitplaatsen, een fitnesscentrum en spa, acht lounges en bars, een casino en 333 luxesuites en kajuiten, waarvan bijna 70 procent een eigen veranda heeft – perfect om de adembenemende landschappen van Alaska te bekijken. De intieme afmetingen van het schip zorgen voor meeslepende ervaringen in elke haven die diep graven in de lokale bevolking, cultuur en keuken. Regatta kan ook havens aanlopen zoals Wrangell en Prince Rupert die grotere schepen niet aandoen, waardoor de Sawyer- en Hubbard-gletsjers van dichtbij te zien zijn en gasten toegang krijgen tot de verbazingwekkende schoonheid van Tracy Arm Fjord.

Reizigers die deze maand boeken, kunnen besparen met Oceania Cruises’ 20th Anniversary Sale, met gratis excursies, een gratis drankpakket of een gratis boordtegoed plus een speciaal bonusgeschenk van maximaal 800 USD aan boordkrediet per suite of passagiershut op een reeks Alaska-routes. Meer info op oceaniacruises.com of neem contact op met een professionele reisadviseur.

© foto’s Oceania Cuises

Klik hier voor meer nieuws