Gastronomische cruise van Bordeaux naar Zeebrugge

In de aanloop tot haar zomerseizoen met cruises vanuit Zeebrugge, lanceert Rivages du Monde in mei een gastronomische reis van Bordeaux naar de Vlaamse kusthaven. Onderweg bereidt de Franse sterrenchef Stéphanie Le Quellec een galadiner en houdt ze een masterclass.

Stap op 16 mei aan boord in de Franse wijnhoofdstad Bordeaux en vaar langs de Franse Atlantische kust en het Kanaal naar Zeebrugge. Onderweg staan de rijke en afwisselende kustlijn van de Vendée, Bretagne en vervolgens Normandië op het programma. Zo bezoekt de World Explorer La Rochelle, Belle-Île-en-Mer, Concarneau, Saint-Malo, Ouistreham (Caen) en Honfleur vooraleer de gasten in Zeebrugge ontschepen.

Behalve de idyllische vissershavens, verrassende eilanden, indrukwekkende kastelen, historische steden, kliffen, zandduinen en prachtige baaien komt ook de gastronomische rijkdom van de genoemde regio’s aan bod. Om het culinaire gehalte van al die heerlijke plekjes nadrukkelijk in de verf te zetten, reist de Franse sterrenchef Stéphanie Le Quellec, beloond met 2 Michelinsterren, mee. Aan boord geeft ze een masterclass en verrast ze de passagiers met een exclusief galadiner.

Stéphanie Le Quellec trok op 14-jarige leeftijd naar de hotelschool. In 2001 trad ze toe tot de prestigieuze keukens van het gerenommeerde George V in Parijs en kon ze zich onder de vleugels van driesterrenchef Philippe Legendre verder ontplooien. Haar deelname in 2011 aan de tv-show Top Chef was opmerkelijk: ze won niet alleen, ze was ook de eerste vrouwelijke winnaar van de wedstrijd. Nauwelijks twee jaar later scoorde ze haar eerste Michelinster in het restaurant van het Prince de Galles-hotel in Parijs. Een tweede Michelinster volgde in 2019. Stéphanie Le Quellec wijdt haar tijd nu aan haar restaurant La Scène in hartje Parijs.

Deze gastronomische cruise vindt plaats aan boord van de World Explorer, het nieuwste schip dat Rivages du Monde inzet. Het vaartuig kwam pas in 2019 in de vaart en biedt plaats aan 180 passagiers. Door zijn relatief compacte omvang heeft dit expeditieschip toegang tot bestemmingen die traditionele cruiseschepen niet kunnen bezoeken. Bekijk hier beelden van de World Explorer.

De prijs omvat behalve de cruise ook het transport vanuit Brussel naar Bordeaux en het busvervoer vanuit Zeebrugge bij aankomst. Meer info op  of telefonisch op 02.899.84.00.

© foto’s Rivages du Monde, Stephane de Bourgies en Benoit Linero

Klik hier voor meer nieuws