Crystal Cruises opent boekingen voor eerste jaar

Crystal Cruises heeft de reservaties voor het grote publiek geopend. Onder het motto ‘Crystal – Exceptional at Sea’  kunnen reizigers vanaf heden zeventig afvaarten met de Crystal Serenity en Crystal Symphony reserveren. De twee luxeschepen komen respectievelijk op 31 juli en 1 september terug in de vaart. Ze zullen in het eerste jaar door de Middellandse Zee, Noord -Europa, Canada en New England, Alaska, het Caraïbisch gebied, het Panamakanaal, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Nieuw -Zeeland varen. In 2024 is eveneens een wereldcruise gepland.

De A&K Travel Group onder leiding van Geoffrey Kent en Manfredi Lefebvre d’Ovideo, voormalige oprichter en topman van Silversea Cruises, heeft na het faillissement van Crystal Cruises de Crystal Serenity en Crystal Symphony gekocht. Ze startten de rederij terug op en willen de brand nog meer uitstraling geven in het luxesegment. Concreet wordt het aantal passagiers op beide schepen met ruim een kwart gereduceerd. Dit laat ook toe meer luxesuites in te planten.

De schepen van Crystal Cruises worden op de Fincantieri-werf in Monfalcone nabij Triëst de volgende maanden grondig vernieuwd. Heel wat werk situeert zich op het vlak van de accommodatie waar twee kajuiten worden verbouwd tot één suite of drie hutten worden omgevormd tot twee kajuiten of een ruime suite. Verder beschikken de schepen over een reeks éénpersoonskajuiten. Op die manier wordt de capaciteit van de Crystal Serenity met 24 procent teruggebracht van 980 naar 740 gasten. Op de Crystal Symphony kunnen straks nog 606 in plaats van 848 gasten inschepen.

De kajuiten en suites worden ingericht met nieuwe meubels en wandbekledingen, Italiaans marmer en fijn beddengoed. De kajuiten op elk schip krijgen ook een eigen kleur. Daarnaast breidt Crystal de dienstverlening uit en zullen gasten in de standaardhutten beroep kunnen doen op een ‘junior butlerservice’.

Elf eetgelegenheden

Ook de bars, lounges en restaurants worden vernieuwd, maar veel vertrouwde namen blijven behouden. Gasten kunnen aan boord van de Crystal Serenity en Crystal Symphony genieten van elf eetgelegenheden. Het nieuwe toprestaurant wordt Osteria d’Ovidio. De naam van het restaurant verwijst naar de medevoorzitter van Abercrombie & Kent. Verder hebben de nieuwe eigenaars een nieuw eet- en drankenprogramma uitgewerkt waarbij onder meer een reeks gastchefs die verbonden zijn met de bestemmingen op het schip komen. Op die manier wil Crystal het aanbod verruimen en de lokale smaken aan boord brengen.

Zowel de spa als de sportschool zullen worden opgefrist. Op de Wimbledon Court op het hoogste dek organiseert de rederij zowel padel tennis als pickleball. Ook kunnen gasten op de golf putting green en in twee golfnetten hun golfslag oefenen.

Klik hier voor foto’s van de Crystal-schepen.

© foto’s Crystal Cruises

Klik hier voor meer nieuws