MSC Cruises doopt Euribia in Kopenhagen

MSC Cruises heeft aangekondigd dat de naamgevingsceremonie voor het nieuwste vlaggenschip MSC Euribia op 8 juni in Kopenhagen zal plaatsvinden. MSC Euribia begint haar eerste seizoen in Noord-Europa. Het biedt vanaf 10 juni afvaarten aan van zeven nachten vanuit Kiel en Kopenhagen naar de Noorse fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flåm.

De nieuwbouw wordt het tweede schip van MSC Cruises dat wordt aangedreven door LNG, een van ‘s werelds schoonste scheepsbrandstoffen die op grote schaal beschikbaar is. Het cruiseschip zal ook beschikken over andere ultramoderne milieutechnologieën, waaronder het geavanceerde ‘Baltic Standard’-waterzuiveringssysteem. MSC Euribia symboliseert volgens de rederij de toewijding van MSC Cruises om de oceanen te beschermen. Daarom werd Kopenhagen gekozen als lanceerlocatie. De haven heeft niet alleen een rijk maritiem erfgoed, maar Denemarken is ook een land met een diep respect voor de zee en toewijding aan duurzaamheid.

Het nieuwe schip zal een opvallend fresco op de romp hebben dat de toewijding van MSC Cruises vertegenwoordigt om het mariene milieu te beschermen. Het kunstwerk is ontworpen door de Duitse grafische kunstenaar Alex Flaemig en ontworpen om het belang van de bescherming van dit delicate en complexe ecosysteem over te brengen. MSC Euribia is vernoemd naar de oude godin Eurybia die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen. De naam past in de visie van het schip om de inzet van ultramoderne duurzame technologieën te beheersen om het kostbare mariene ecosysteem te beschermen.

Milieuvriendelijk vaartuig

Als een LNG-aangedreven schip markeert MSC Euribia een nieuwe stap voorwaarts voor MSC Cruises in het substantieel verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. LNG speelt een sleutelrol op weg naar een beperking van de klimaatverandering en zal de CO2-uitstoot op de MSC Euribia tot 25 procent verminderen in vergelijking met standaardbrandstoffen, terwijl ook andere luchtemissies vrijwel worden geëlimineerd. Naarmate bio- en synthetische brandstoffen beschikbaar komen, zullen de emissies van de MSC Euribia verder worden verminderd.

LNG is de sleutel tot de ontwikkeling van koolstofarme oplossingen voor de scheepvaart, aangezien opkomende technologieën zoals brandstofcellen met LNG kunnen worden gebruikt totdat bio-LNG of groene waterstof zonder uitstoot op grote schaal beschikbaar zijn. MSC Cruises is actief betrokken bij verschillende projecten om deze technologieën te ontwikkelen en levensvatbaar te maken in samenwerking met regelgevers, de academische wereld, scheepswerven en de industrie.

MSC Euribia zal verder gebruik maken van een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem, evenals een beheersysteem voor onder water uitgestraald geluid om de effecten van trillingen op het leven in zee te minimaliseren. Meerdere energie-efficiëntiefuncties helpen het motorgebruik te verminderen en te optimaliseren.

Een rijke en gevarieerde ervaring

Aan boord van de MSC Euribia kunnen gasten genieten van unieke voorzieningen en opwindend entertainment. Enkele belangrijke hoogtepunten zijn de iconische promenade in mediterrane stijl met haar LED-koepel, de winkels, specialiteitenrestaurants en entertainmentopties. Gasten kunnen kiezen uit 10 eetgelegenheden en 21 bars en lounges om aan ieders wensen te voldoen.

Het theater met 954 zitplaatsen biedt elke avond live-entertainment van wereldklasse. Verder beschikt de Euribia over 5 zwembaden en een AquaPark met koraalthema, een van de grootste en meest uitgebreide waterparken op zee. Het MSC Foundation Centre aan boord van de vloot stelt kinderen in staat om deel te nemen aan educatieve spellen om meer te leren over het belang van het milieu, evenals de mogelijkheid voor volwassenen om meer te leren over de programma’s en doelen van de MSC Foundation.

© rendering MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws