Italiaans-Amerikaanse kok doopt Oceania’s Vista in Malta

De gevierde Italiaans-Amerikaanse chef-kok, auteur, restaurateur en Emmy Award-winnende food-persoonlijkheid Giada De Laurentiis wordt de meter van de Vista, het nieuwste schip van Oceania Cruises dat in mei debuteert. De meerdere Grammy- en Emmy Award-winnende zanger, pianist en acteur Harry Connick Jr. zal naast De Laurentiis verschijnen tijdens de met sterren bezaaide doop- en naamgevingsceremonie op 8 mei in Malta.

Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises: “We zijn verheugd dat Giada en Harry zich bij ons voegen om Vista, ons eerste nieuwe schip in meer dan tien jaar, te verwelkomen. Harry’s relaxte, klassieke stijl en indrukwekkende catalogus vormen de perfecte soundtrack voor een belangrijke avond in onze 20-jarige geschiedenis.” Connick zal een exclusief concert geven voor VIP-gasten tijdens het doopevenement in Valletta. Dat gebeurt  tijdens Vista’s eerste reis vanuit Rome. Godmother De Laurentiis zal in de Maltese haven het ceremonieel breken van een champagnefles op de boeg van het schip leiden om geluk te brengen aan het schip en aan alle gasten en bemanningsleden die erop varen.

Als ‘s werelds toonaangevende culinair gerichte cruiserederij was het volgens Del Rio een gemakkelijke beslissing om Giada in de Oceania Cruises-familie te brengen. “Haar ongedwongen maar verfijnde stijl en vrome liefde voor een kwaliteitskeuken zijn het perfecte recept voor Vista. Ze verpersoonlijkt echt ons eerste Allura Class-schip en we kunnen niet blijer zijn dat ze ermee heeft ingestemd meter van de Vista te zijn.” Als doopmoeder zal De Laurentiis twee signature dishes creëren die aan boord van Vista worden geserveerd. Gasten kunnen genieten van de nieuwe creaties in Toscana, het authentieke Italiaanse specialiteitenrestaurant van Oceania Cruises dat is voortgekomen uit rijke familietradities, evenals in The Grand Dining Room, de luxueuze grande dame van het culinaire aanbod aan boord van haar kleine, luxueuze schepen.

“Samenwerken met Frank en het Oceania Cruises-team bij de doop van de Vista en de eer hebben om als meter op te treden, is een droom die uitkomt, vooral omdat ze op haar doopreis vertrekt vanuit mijn geboorteplaats Rome”, aldus De Laurentiis. “Authentiek Italiaans koken is mijn grootste passie in het leven. Ik kan niet wachten om de verschillende smaken te proeven en de talloze eetgelegenheden te verkennen aan boord van Vista, een schip dat de komende decennia onvergetelijke culinaire ervaringen zal bieden.”

Ook Connick, die wereldwijd meer dan 28 miljoen albums heeft verkocht, kijkt uit naar het event. “Ik ben verheugd deel uit te maken van deze speciale gelegenheid. Het is een eer om muziek en zang naar zo’n belangrijk moment in het verhaal van Oceania Cruises te brengen. Optreden tegen de achtergrond van de prachtige stad Valletta, naast dit elegante nieuwe schip, zal een voorrecht zijn om te onthouden voor de komende jaren.”

Debuutseizoen uitverkocht

Vista biedt een stijlvolle nieuwe manier om de wereld te zien en beschikt over accommodatie met alleen veranda’s. Haar interieurs en elegante lijnen zullen volgens de maatschappij een fris nieuw perspectief weerspiegelen door middel van organische elementen geïnspireerd door het land en de zee. Het debuutseizoen van de 1.200 gasten tellende Vista in de Middellandse Zee is al uitverkocht. In september vaart Vista naar Canada en New England voordat ze naar het zuiden reist voor winterroutes naar Mexico, Bermuda en de Caraïben.

In het zomerseizoen van 2024 zal Vista een reeks Grand Voyages varen in de oostelijke Middellandse Zee, de Egeïsche Zee en de Adriatische Zee. Daarbij zal ze iconische steden en kleinere boetiekhavens in Italië, Turkije, Griekenland en de heilige landen bezoeken. Een volledig overzicht van de routes van Vista voor 2023 en 2024 is te vinden op OceaniaCruises.com.

Vista en haar zusterschip Allura, dat in mei 2025 in première gaat, zullen verschillende unieke primeurs hebben op het gebied van dineren, accommodatie en gastervaring. Voortbouwend op de culinaire reputatie van Oceania Cruises op het gebied van het serveren van The Finest Cuisine at Sea, biedt Vista een inventief nieuw mixologieprogramma, plus nieuwe en unieke culinaire concepten. Deze omvatten Aquamar Kitchen met een scala aan op wellness geïnspireerde gerechten met een vleugje verwennerij, The Bakery at Baristas met verleidelijk versgebakken gebak en het nieuw restaurant Ember. Dit restaurant is een luxe en toch ontspannen ruimte waar gasten kunnen genieten van een authentiek rijke Amerikaanse eetervaring. Geïnspireerd door chef-koks zoals Jacques Pépin, Executive Culinary Director van Oceania Cruises, combineert Ember de eigentijdse frisse levendigheid van gerenommeerde culinaire hoofdsteden zoals Napa en Sonoma met de warmte en rijkdom van de gerevitaliseerde eet- en drinkwereld van het hart van Amerika.

Bekijk renderings van de Vista.

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws