Explora Journeys vaart eind 2024 naar het Amazonewoud

Explora Journeys heeft een nieuwe reeks reizen met Explora I onthuld voor het herfst- en winterseizoen 2024 – 2025 van Explora I. De collectie brengt gasten naar opwindende bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika, het Caraïbisch gebied en de Amazone waar ze van dichtbij kennis maken met het Braziliaanse regenwoud.

Op 23 cruises en 2 grote reizen tussen september 2024 en april 2025 zal Explora I 73 unieke bestemmingen in 24 landen aanlopen. Acht daarvan zijn nieuw voor Explora Journeys, waaronder Macapá, Alter-do-Chaõ en Manaus in het Amazonegebied en het Duivelseiland in Frans-Guyana. Elke reis heeft zijn eigen karakter dat de unieke sfeer van de bestemmingen weerspiegelt, beginnend in het uiterste noorden van de Amerikaanse oostkust en vervolgens het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika vooraleer het schip de Atlantische Oceaan terug oversteekt naar Europa.

“Door continenten te overbruggen en culturen te verbinden, belooft deze unieke verzameling een nieuwe dimensie van authentieke, transformerende reiservaringen. Elke reis is ontworpen rond de veeleisende reiziger van vandaag, met de nadruk op een langzamer tempo en de mogelijkheid om langer op elke bestemming te blijven, inclusief overnachtingen,” aldus Explora. Hoogtepunten zijn onder meer in oktober de ‘Journey to Trailing Whales and Falling Leaves’ vanuit New York City naar Boston, Portland en Halifax, de mystieke Whale Corridors en de Golf van St. Lawrence, eindigend in Quebec City.

Explora I reist in november 2024 naar de Amazone en het Braziliaanse regenwoud, compleet met fakkeltochten in een kajak en bospaden naar verborgen stamdorpen. In Manaus zullen gasten getuige zijn van de samenvloeiing van de rivieren, waar de inktzwarte Rio Negro zich voegt bij de machtige Rio Solimoes en in Santarem, waar de Amazone het kristalheldere water van de Tapajos ontmoet. ‘A Journey into Wild and Wonderful Amazonia’ start in Bridgetown (Barbados) en vaart naar het Duivelseiland in Frans-Guyana voordat het schip Macapá, Alter-do-Chaõ en Manaus in Brazilië bezoekt. De daaropvolgende reis ‘A Journey to the Meeting Waters on the Almighty Amazon’ begint op 29 november 2024 en vaart de Amazone op naar Macapá en Bequia voordat Explora I terugkeert naar Bridgetown.

Vanuit Barbados vangt het schip op 3 april 2025 de trans-Atlantische overtocht ‘A Journey of Tantalizing Transatlantic Adventures’ aan. Gasten genieten van ontspannen dagen op zee voordat ze Kaapverdië gaan verkennen en vervolgens de natuurlijke attracties van de Canarische Eilanden en Madeira in zich opnemen. De cruise eindigt op 18 april 2025 in Lissabon.

Explora I’s lange reizen, ‘A Grand Journey to Amazonia & Tropical Isles’ (28 nachten) en ‘A Grand Transatlantic Odyssey in the Atlantic’ (32 nachten), bieden reizigers de mogelijkheid om de geest van de onvergetelijke bestemmingen langs de routes te ontdekken terwijl ze de Caraïben, de Amazone en de uitgestrektheid van de oceaan ervaren.

Sacha Rougier, hoofd Reisplanning en Bestemmingservaringen bij Explora Journeys: “Gasten krijgen de kans om zich te verdiepen in een opwindende feest van diversiteit: van privérondleidingen door MoMA in New York City tot spannende bootexpedities op de Amazone. Ze ontdekken nieuwe tinten blauw op een verborgen Caraïbisch eiland of kunnen zich volledig onderdompelen in de grootste show ter wereld met onze exclusieve Explora Journeys-carnavalservaring in Rio, waar ze insider-toegang krijgen om zich bij de levendige artiesten aan te sluiten.”

Een naadloos en efficiënt boekingsproces is beschikbaar voor gasten via hun favoriete reisadviseur, met behulp van de digitale boekingssuite: http://www.explorajourneys.com/traveladvisors, of de Explora Journeys-website www.explorajourneys.com. Een team van meertalige Explora Experience Ambassadors zijn beschikbaar om hen persoonlijk te helpen.

© foto’s Explora Journeys & Pixabay

Klik hier voor meer nieuws