Ponant en Relais & Châteaux vernieuwen samenwerking voor twee gastronomische reizen

Ponant en Relais & Châteaux hebben voor 2023 hun samenwerking vernieuwd. Centraal in dit unieke partnerschap staan twee gastronomische cruises met Le Lapérouse in Nieuw-Zeeland, een met Norka Mella Munoz en een tweede met Jimmy McIntyre, allebei gerenommeerde chef-koks van Relais & Châteaux.

Geïnspireerd door ‘l’Art de vivre à la française’ en hun gezamenlijk streven naar uitmuntendheid, hebben Ponant en Relais & Châteaux twee reisroutes uitgestippeld. “Ik ben blij dat we ons partnerschap met Ponant vernieuwd hebben. Dit jaar kunnen we immers uitpakken met twee uitzonderlijke chef-koks van Relais & Châteaux, terwijl we naar nieuwe, unieke bestemmingen in Nieuw-Zeeland varen,” aldus Laurent Gardinier, voorzitter van Relais & Châteaux.

Tijdens elk van de twee reizen steken de chef-koks Norka Mella Munoz van Relais & Châteaux Wharekauhau Country Estate en Jimmy McIntyre van Relais & Châteaux Otahuna Lodge aan boord van Le Lapérouse hun passie, expertise en tijd in twee galadiners en maken een signatuurgerecht dat eer betuigt aan de Nieuw-Zeelandse keuken. Norka Mella Munoz heeft verscheidene culinaire hoofdprijzen gewonnen bij hotels zoals het Intercontinental, Las Torres del Paine, Explora Patagonia en San Pedro de Atacama. Sinds december 2022 is ze chef-kok in dit Relais & Châteaux-estate. Haar keuken is een samensmelting van haar Chileense roots en haar nieuwe thuisland Nieuw-Zeeland. Jimmy McIntyre is sinds 2004 uitvoerend chef-kok in Otahuna Lodge. Hij is een van de langst dienende chefs in de Nieuw-Zeelandse lodges en heeft een van de meest buitengewone eet- en wijnprogramma’s van het land op zijn naam staan. Jimmy, die al aan bod kwam in Bon Appetit, Condé Nast Traveler, de Financial Times en Time, zit achter de beroemde ‘van tuin tot bord’-filosofie van deze lodge van de Relais & Châteaux-groep.

Vaarschema’s

‘Het Zuidereiland en de Chatham-eilanden van Nieuw-Zeeland’ is een cruise van 8 nachten tussen Wellington en Dunedin van 25 november tot 3 december 2023. Met chef-kok Norka Melia Munoz aan boord onthult deze tropische expeditie alle magie en schoonheid van de landschappen in Aoteaora, het ‘Land van de Lange Witte Wolk’. Vanuit Wellington vertrekt Le Lapérouse op ontdekkingstocht naar de oostkust van het Zuidereiland, een van de meest ongerepte plekken op onze planeet. De eerste stopplaats is Marlborough Sounds, een uitgestrekt netwerk van onder water gelopen valleien dat een doolhof van schiereilanden en heuvelachtige eilanden vormt. Daarna wordt het rotsachtige Kaikoura-schiereiland bezocht, dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit, gevolgd door de Chatham-eilanden met nog meer adembenemend natuurschoon en intrigerende inzichten in het erfgoed van de Māori, alvorens Akaroa en tot slot Dunedin worden aangedaan. Optioneel kunnen gasten voorafgaand aan de cruise een verblijf van vier dagen en drie nachten in Wharekauhau Country Estate boeken.

Op ‘Oude fjorden en ongerepte eilanden in het zuiden van Nieuw-Zeeland’ van/tot Dunedin van 3 tot 10 december 2023 vaart Le Lapérouse langs de kusten van het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland tussen spectaculair natuurschoon in aanwezigheid van chef-kok Jimmy McIntyre. Deze poolexpeditie onthult alle wonderen van het prachtige Fjordland National Park, dat integraal deel uitmaakt van Te Wahipounamu, een Unesco-werelderfgoedsite. Vandaar vaart het schip verder naar de Snares-eilanden, een van de sub-Antarctische archipels van Nieuw-Zeeland, alvorens aan te komen bij het eiland Ulva, een reservaat dat vrij is van roofdieren en een toevluchtsoord is voor tal van vogelsoorten en zeldzame planten.

© foto’s Ponant – Olivier Anrigo

Klik hier voor meer nieuws