AmaWaterways lanceert cruises op de Magdalena River in Colombia

AmaWaterways lanceert in maart 2024 als eerste rederij riviercruises op de Rio Magdalena in Colombia. Twee eigen schepen zullen er twee verschillende weekcruises aanbieden tussen Cartagena en Barranquilla. Dat hebben voorzitter Rudy Schreiner en vicevoorzitter Kristin Karst aangekondigd op een webinar.

Colombia is volgens AmaWaterways een bijzonder kleurrijk, aantrekkelijk en verscheiden land. De Magdalena is de belangrijkste rivier van het Latijns-Amerikaanse land. De ruim 1.500 lange waterloop ontspringt in de Andes en mondt bij Barranquilla uit in de Caraïbische Zee. De regio kent een indrukwekkende fauna en flora met meer dan 150 soorten zoogdieren, meer dan 600 vogelsoorten, bijna 200 soorten reptielen en amfibieën en meer dan 120 vissoorten. Ze behoort dan ook tot de landen met de grootste biodiversiteit in de wereld. Het gebied rond de Magdalena bevat verder diverse Unesco-erfgoedsites. Daarnaast maken de gasten uiteraard kennis met de koffiecultuur. Colombia is immers de derde grootste exporteur van koffiebonen in de wereld.

Rudy Schreiner: “Wij zijn verheugd om een voortrekker te zijn als eerste grote rederij die Colombia verkent langs de magnifieke Magdalena. Gasten zullen genieten van een exquise keuken geïnspireerd door de Colombiaans-Caraïbische kust, ze verkennen de lokale geschiedenis en tradities op de inbegrepen excursies en kunnen onder meer de exclusieve carnavalsviering in Barranquilla beleven.”

Twee schepen

De cruises worden uitgevoerd met de AmaMagdalena en AmaMelodia, twee schepen die momenteel in aanbouw zijn in Colombia. Ze worden 68 meter lang en zullen 60 gasten ontvangen in kajuiten en suites van 22 tot 47 m² met zowel een Frans balkon als dubbele ramen en een buitenterras. De vaartuigen zullen alle voorzieningen aanbieden waar de AmaWaterways-klanten mee vertrouwd zijn van een zwembad op het zonnedek over een wellnessruimte tot een restaurant dat regionaal geïnspireerde Latijns-Amerikaanse gerechten en westerse favorieten serveert. Ze kunnen ook intiem dineren met specialiteiten in de buitenlucht en worden bediend door 30 bemanningsleden. De schepen zijn ontworpen door AmaWaterways in samenwerking met lokale architecten. Ze zullen dan ook de sfeer van het land uitstralen.

De AmaMagdalena en AmaMelodia bieden twee vaarschema’s aan. Tijdens ‘Wonders of Colombia’ vaart het schip van Cartagena via Gambote, Palenque, Calamar, Santa Barbara de Pinto, Mompox, El Banco, Magangue en Nueva Venicia naar Barranquilla. De eerste afvaart is gepland op 30 april 2024. Een week later vindt de eerste weekcruise ‘Magic of Colombia’ plaats. Op deze riviercruise vaart het schip van Barranquilla terug naar Cartagena. Onderweg staan meer dan twintig excursies op het programma met historische wandeltochten, vogelobservaties en muzikale optredens. Verder genieten de gasten van een carnavalsviering in Barranquilla die na Rio wordt beschouwd als de tweede carnavalsstad van Zuid-Amerika en ook de geboorteplaats is van zangeres Shakira. De cruises zullen het hele jaar plaatsvinden, met uitzondering van enkele weken waarin de schepen een onderhoudsbeurt krijgen.

AmaWaterways biedt verder de mogelijkheid om de riviercruise op de Magdalena uit te breiden met een landtour. Als prétours stelt de rederij een driedaags bezoek aan Medellin en een tweedaags bezoek aan Cartagena voor die ook als een vijfdaags landpakket worden aangeboden. Na de cruise kunnen geïnteresseerden eveneens deelnemen aan een driedaagse tour naar Panama City en het Panamakanaal.

© foto’s Pixabay en AmaWaterways

Klik hier voor meer nieuws