Cunard kondigt winter 2025 en eerste wereldreis Queen Anne aan

Cunard heeft haar winterprogramma 2025 aangekondigd met 133 reizen en 159 unieke bestemmingen. Begin 2025 vertrekt Queen Anne, het nieuwste schip van de rederij, op haar eerste wereldreis. De afvaarten zijn te boeken vanaf 16 maart aanstaande. Leden van de Cunard World Club kunnen al een dag eerder hun kajuit of suite reserveren.

Queen Elizabeth, Queen Victoria, het vlaggenschip Queen Mary 2 en het nieuwste schip Queen Anne zullen 57 landen aanlopen, met zes maiden calls in Alaska, Australië, Nieuw-Caledonië, Vanuatu en Japan. De langverwachte Queen Anne van Cunard zal het enige schip zijn dat in 2025 een volledige wereldreis aanbiedt. Cunard kondigt ook het zomerprogramma van Queen Elizabeth voor 2024 in Alaska aan, waar ze tien rondreizen vanuit Vancouver zal maken, variërend van 9 tot 11 nachten. Het schip zal de Hubbard-gletsjer en Glacier Bay National Park bezoeken, aanmeren in onder meer Juneau, Icy Strait Point en Ketchikan en voor het eerst Misty Fjords en Wrangell bezoeken.

“We zijn verheugd dat Queen Anne in 2025 de wereldreis zal maken”, zegt Matt Gleaves, Cunard’s VP Commercial Development Noord-Amerika. “Met vier schepen in onze vloot hebben we de mogelijkheid om meer tijd door te brengen in specifieke regio’s over de hele wereld en kunnen gasten bestemmingen uitgebreid verkennen op het nieuwe schip van Cunard.” Queen Anne vertrekt op 9 januari 2025 voor haar allereerste wereldcruise, waarbij ze vijf continenten aandoet en meer dan 30 havens bezoekt tijdens deze reis van 107 nachten, heen en terug vanuit Southampton. Ze zal negen overnachtingen aanbieden op indrukwekkende bestemmingen zoals Honolulu, Sydney, Hongkong en Dubai, evenals drie late avondafvaarten, waardoor gasten de tijd hebben om elke stad ten volle te verkennen.

Een van de hoogtepunten van het Queen Anne-reisplan op de Maiden World Voyage is onder meer het traject van New York naar San Francisco met vertrek op 18 januari 2025 die twee bruisende Amerikaanse steden met elkaar verbindt. Op 25 maart vaart het schip vanuit Singapore naar Dubai. Gasten kunnen op deze reis de oude stad Sigiriya op Sri Lanka verkennen, meer te weten komen over de Maleisische, Chinese, Indiase en Europese culturele invloeden in Maleisië en het kosmopolitische Dubai verkennen, waar de eeuwenoude Arabische cultuur samenkomt met spectaculaire wolkenkrabbers.

Schepen en routes

QM2 zal haar tijd verdelen tussen het Caraïbisch gebied en Atlantische overtochten van januari tot mei 2025. De routes variëren van 7 tot 35 nachten en vertrekken vanuit New York, Southampton en Rome. De liner zal overnachten in Curaçao, Funchal, Lissabon en New York en laatavondvertrekken aanbieden in Bridgetown, Vigo en Malaga. Naast de Atlantische oversteken stelt Queen Mary 2 onder meer een cruise van 13 nachten in de Oostelijke Caraïben voor vanuit New York met bestemmingen als Barbados, St. Lucia of Curaçao, met hun witte zandstranden en turquoise wateren.

Queen Victoria zal begin 2025 acht reizen in Zuid-Amerika aanbieden die gecombineerd kunnen worden tot de 85 nachten durende South America Discovery vanuit Hamburg via Amsterdam, Zeebrugge en Southampton. Een andere blikvanger is de Atlantic Coast Adventure in december 2024. Vanuit Southampton vaart het schip in elf nachten langs Spanje, Gibraltar en Portugal en laat gasten genieten van de Romeinse architectuur in La Coruna, schatten op de kerstmarkt in Malaga en een traditionele eiervlataart in Lissabon. Dichter bij huis vaart de Queen Victoria op 2 januari 2025 vanuit Southampton naar Amsterdam, Zeebrugge en Hamburg,

Queen Elizabeth bezoekt van juni tot en met september 2024 Alaska met retourvluchten vanuit Vancouver. Een van de hoogtepunten wordt op 11 juli een reis naar Glacier Bay, Misty Fjords en Hubbard Glacier. Passagiers kunnen verder vanaf Juneau de Mendenhall-gletsjer bezoeken, de kleurrijke totempalen van Ketchikan zien of glijden langs de tokkelbaan in Icy Strait Point. Na een tussenstop in San Francisco zal het schip de hele herfst routes aanbieden in Australië en Nieuw-Zeeland met reizen variërend van 2 tot 38 nachten. In februari 2025 zal de Queen Elizabeth naar Singapore varen en tot mei in Oost-Azië vertoeven met routes naar Vietnam, Hongkong, de Filippijnen, Taiwan, Japan en Korea. Op het programma staan maar liefst 25 laatavondvertrekken en overnachtingen in onder meer Hobart, Hongkong en Osaka.

Vier koninginnen rug aan rug

Voor wereldreizigers die op zoek zijn naar het uiterste in verwennerij, zijn er twee mogelijkheden om alle vier de koninginnen in één reis te proeven. De ervaring begint op de Queen Victoria in juni 2024 waar gasten de Middellandse Zee bevaren en havens in Kroatië, Malta en Italië aandoen. In Rome stappen ze over op de Queen Anne voor een reis naar Spanje en de zonovergoten eilanden Sardinië en Mallorca voordat ze van boord gaan in Southampton. Daar vervoegen ze de Queen Mary 2 op een trans-Atlantische oversteek in westelijke richting naar New York. Na een korte vlucht naar Vancouver wordt Queen Elizabeth hun gastvrouw van het laatste deel van de reis richting Alaska. Een soortgelijke ervaring kan in omgekeerde volgorde worden beleefd vanuit Alaska via de Noorse fjorden naar de Middellandse Zee.

© foto’s Cunard

Klik hier voor meer nieuws