Regent Seven Seas Cruises lanceert ‘Epicurean Perfection’

Regent Seven Seas lanceert een nieuw culinair concept dat de merkbelofte versterkt met ongekende ervaringen van wereldklasse. Epicurean Perfection neemt gasten mee op fascinerende gastronomische ontdekkingsreizen in 2023, 2024 en 2025. Die omvatten een breed palet aan bijzondere ervaringen en activiteiten om de innerlijke fijnproever te verwennen en de passagiers optimaal te laten genieten aan boord van ’s werelds meest luxueuze vloot.

“Wat verhoogt het reisplezier beter dan gastronomisch eten en drinken? Dit is de reden dat we ons nieuwe concept Epicurean Perfection lanceren. We willen onze gasten een ongekende culinaire beleving geven, zowel aan boord als aan wal, met ons aanbod van restaurants van wereldklasse, culinaire excursies, rondleidingen, workshops en proeverijen,” aldus Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “We zijn enorm enthousiast om onze nieuwe cruisereizen Epicurean Spotlight Voyages te lanceren met wereldberoemde chef-koks, wijnmakers en sommeliers die onze gasten meenemen op een onvergetelijke reis door de wereldkeuken.”

Epicurean Perfection gaat veel verder dan het traditionele culinaire aanbod op zee en nodigt gasten uit om de wereld om hen heen te proeven en te ontdekken met Unrivaled Cuisine, Epicurean Explorations en Epicurean Enrichment. Het nieuwe concept is mede ontwikkeld door de deskundige culinaire teams van Regent Seven Seas Cruises en omvat een veelvoud aan activiteiten, zoals het proeven van exquise gerechten in de vijf specialiteitenrestaurants, gastronomische landexcursies, privéproeverijen van wijnen en sterke dranken, verdiepende kookworkshops in de hypermoderne Culinary Arts Kitchen en leerzame demonstraties en lezingen.

Epicurean Spotlight Voyages

De eerste initiatieven binnen Epicurean Perfection worden dit jaar gelanceerd: 11 uitzonderlijke Epicurean Spotlight Voyages met internationaal gerenommeerde chef-koks en wijnmakers. De lijst omvat onder meer chef-kok Mark Bittman en uitvoerend culinair directeur Wolfgang Maier op een reis met Seven Seas Explorer in Alaska in juni, de chefs Alain Roux & Michael Nizzero op Seven Seas Mariner in augustus in de Middellandse Zee, chef-kok Vincent Guerithault op Seven Seas Explorer in augustus in Alaska en meester-sommelier Doug Frost op de Seven Seas Splendor in oktober in de Middellandse Zee.

Dit najaar staan verder chef-kok Dean Fearing van de Ritz Carlton Dallas, Stephanie en Michael Honig van Honig Vineyard in Rutherford in Californië, Joe Caldwell van Caldwell Vineyard in Napa Valley, Jack en Ann Seifrick van CAST Wines in Sonoma, Ed Adam Sbragia van Sbragia Family Vineyards en Zinfandel Advocates and Producers (ZAP) uit Californië op het programma.

Onderdeel van all-in verwennerij

Het nieuwe Epicurean Perfection-concept van Regent Seven Seas Cruises vormt een integraal onderdeel van de all-inclusive luxe verwennerij waar iedere gast aan boord en aan wal optimaal van kan genieten.

Unrivaled Cuisine slaat op de culinaire ervaringen van Regent die veel verder gaan dan wat gasten doorgaans ervaren in de meeste specialiteitenrestaurants op een luxe of premium cruise. Bijzondere proeverijen, regionale barbecues op het dek en verrijkende kookworkshops zijn slechts enkele ingrediënten van de nieuwe gastronomische beleving aan boord.

Epicurean Explorations is de perfecte manier om een cultuur goed te leren kennen. Variërend van land en regio, biedt Regent bijzondere culinaire activiteiten aan wal. Gasten worden ondergedompeld in de lokale cultuur op traditionele markten, tijdens een proeverij van lokaal geproduceerde drank of plaatselijke specialiteiten en demonstraties van oude kooktechnieken.

Op de Epicurean Explorer Tours snuiven de gasten nieuwe geuren op en ontdekken ze nieuwe smaken. Op de Wine & Spirits Tours proeven ze van de heerlijke dranken die op de bezochte bestemmingen geproduceerd worden. De Food & Wine Tours onder leiding van deskundige culinaire professionals en in samenwerking met Food & Wine Trails laat gasten de mooiste wijn- en spijservaringen beleven. Op de Local Flavors Tours dineren ze op de meest favoriete plekken van de locals, een authentieke beleving zowel op culinair als cultureel gebied. Op de Epicurean Land Programs genieten de gasten van hun tijd aan wal om via de lokale eetcultuur een bestemming beter te leren kennen.

Aan boord laten culinaire meesters zien hoe gasten hun kookvaardigheden kunnen aanscherpen in een praktijkgerichte kookworkshop in de Culinary Arts Kitchen. Verder genieten de gasten van Epicurean Engagements, leerzame presentaties en lezingen die deel uitmaken van de verrijkende Speaker Series van de luxe cruisemaatschappij en Epicurean Tastings waarin ze hun smaakpalet uitbreiden door nieuwe wijnen en onbekende dranken te ontdekken onder de vakkundige leiding van de sommeliers, mixologen en chef-koks van het schip.

De videoserie Heritage Stories vertelt het verhaal achter de schermen van de culinaire teams van Regent. De video’s tonen hun persoonlijke ervaringen en laten zien hoe zij inspiratie halen uit de eetculturen van alle hoeken van de wereld. De culinaire expeditie rond het verfijnde menu van Sette Mari bekijk je hier. Ga mee op zoektocht naar authentieke smaken en eeuwenoude culinaire tradities van Zuid-Frankrijk om inspiratie op te doen voor nieuwe recepten voor Regent’s Franse restaurant Chartreuse in deze film. Het meest recente avontuur van het culinaire team in Miami, waar ze de lokale keuken ervaren en nieuwe ingrediënten ontdekken om de menu’s van het grootste specialiteitenrestaurant Compass Rose verder te perfectioneren, zie je hier.

© foto’s en video’s Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws