Cruise Excellence Awards uitgereikt in Tenerife

In Santa Cruz de Tenerife vond de uitreiking plaats van de Cruise Excellence Awards. Op het gala werden zestien prijzen uitgereikt waaronder de prijs voor beste luxerederij aan Silversea Cruises en de prijs van de beste cruisehaven aan Barcelona. De toekenning gebeurde op basis van een macro-onderzoek uitgevoerd bij cruisepassagiers en reisagenten.

Wonder of the Seas van Royal Caribbean werd uitgeroepen tot beste schip in de Middellandse Zee en de MSC Grandiosa van MSC Cruises als beste schip in Noord-Europa. De prijs van beste riviercruiserederij ging naar CroisiEurope. Costa Cruises mocht de prijs in ontvangst nemen als beste rederij voor een eerste cruise.

Verder werden de Griekse eilanden uitgeroepen tot beste cruisebestemming en Barcelona als beste Spaanse haven. Prijzen voor de beste rederijen gingen naar Celebrity Cruises (premiumrederijen), MSC Cruises (familiecruises) en Silversea Cruises (luxerederij). Norwegian Cruise Line viel in de prijzen voor haar entertainment en Oceania Cruises voor haar gastronomie. Royal Caribbean International kreeg de prijs voor haar bemanning  Er gingen ook speciale vermeldingen naar de Costa Cruises Foundation en Swan Hellenic Cruises voor haar samenwerking met het SETI instituut.

De Cruise Excellence Awards worden al sinds 2008 jaarlijks uitgereikt. Dat de editie 2023 in Santa Cruz de Tenerife plaatsvond, is geen toeval. De vijf havens van Tenerife wisten in november en december 2022 evenveel cruisepassagiers te ontvangen als in 2019, net voor de Covid-pandemie. Het aantal aanlopen zal er dit jaar stijgen tot 573, waarvan 313 in Santa Cruz de Tenerife, 144 in Santa Cruz de la Palma, 88 in San Sebastián de La Gomera, 24 in La Estaca en 4 in Los Cristianos.

De Cruise Excellence Awards in Santa Cruz waren een initiatief van de CruisesNews Media Group in samenwerking met het havenbestuur van Santa Cruz de Tenerife.

© foto CruisesNews Media Group

Klik hier voor meer nieuws