Celebrity Cruises en Cruise Connection toeren door België

Celebrity Cruises en Cruise Connection houden deze week een roadshow voor reisagenten. In tien steden verzorgen Leon Hand, Brand Training Manager en Michael English, Head of Business Development een opleiding over de rederij, de troeven van het product, de schepen en de vaargebieden. Wij waren erbij in Brugge.

Celebrity Cruises promoot haar product als ‘Relaxed Luxury’, een ontspannen luxeproduct dat gestoeld is op vijf pijlers: bestemmingen, gastronomie, service, oog voor detail en wellness. Volgens Leon Hand kunnen gasten tijdens hun vakantie elke dag in een ander restaurant eten, zich volledig ontspannen aan boord met de wellnessvoorzieningen en telkens weer een andere bestemming ontdekken. De passagiers zijn ‘culturally curious indulgers’. Ze willen bestemmingen ontdekken, zijn nieuwsgierige reizigers en laten zich graag verwennen.

Ze kunnen gastronomische dineren in 12 restaurants waaronder Le Voyage van sterrenchef Daniel Boulud op Celebrity Beyond en vinden een ruime keuze aan wellnessbehandelingen en fitnessoefeningen in The Spa. Gasten in de AquaClass beschikken zelfs in hun kajuit over fitness-accessoires met een cardio of conditioning kit, meditatie- en yoga-uitrustingen en een recovery kit van goop, het lifestyle-merk van actrice Gwyneth Paltrow.

Training Manager Leon Hand geeft toe dat de prijzen bij Celebrity Cruises hoger liggen dan bij sommige andere rederijen, maar dat is verantwoord in het licht van de voorzieningen en de kwaliteit van product. De gasten profiteren aan boord van de schepen van meer ruimte, meer personeel en designvol ingerichte ruimtes, getekend door vooraanstaande interieurarchitecten.

Celebrity-gasten hebben de keuze uit drie prijsformules. De Cruise Only omvat de cruise in de gekozen hutcategorie en alle maaltijden. De All Included-formule vult die aan met een classic drankenpakket, wifi en fooien. Wie zich volledig wil laten verwennen, kiest voor The Retreat en verblijft niet alleen in het suite-gedeelte van het schip met eigen restaurant, zonnedek en lounge, maar geniet bovendien van een premium drankenpakket, premium wifi, fooien en een boordkrediet tot 400 USD per persoon. Dat bedrag kan onder meer gebruikt worden voor excursies, wellnessbehandelingen, specialiteitenrestaurants en aankopen in de winkels.

7 schepen in Europa

Celebrity Cruises bezoekt met een vloot van 16 en straks 17 schepen meer dan 300 bestemmingen op de zeven continenten, inclusief de Galapagos. Op belangrijke bestemmingen zullen de vaartuigen vaak overnachten of tot laat in de avond tegen de kade blijven. Op die manier genieten gasten volgens Hand van citytrips in bijvoorbeeld Istanbul, Lissabon, Firenze/Pisa (vanuit La Spezia), Athene, Jeruzalem (Ashdod) of Cairo (Alexandria).

Zeven schepen varen deze zomer in Europa. Dat zijn eerst en vooral de drie schepen van de Edge Series, waaronder Celebrity Apex die vanuit Amsterdam en Rotterdam cruises aanbiedt naar de Noorse fjorden, de Britse Eilanden, Scandinavië en IJsland. De zusterschepen Celebrity Edge en de nieuwste eenheid Celebrity Beyond varen in de Middellandse Zee vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome).

Andere inscheephavens zijn Southampton, Lissabon, Piraeus (Athene) en Ravenna. In deze haven nabij Venetië vertrekken Celebrity Constellation en Celebrity Infinity. Deze kleinere schepen bieden bijzondere vaarschema’s aan met minder bezochte havens zoals Zakynthos, Hydra, Kotor of Thessaloniki.

© foto’s ParezCruiseCommunications

Klik hier voor meer nieuws