Royal Caribbean opent in 2025 Beach Club in de Bahama’s

Royal Caribbean International kondigt na de goedkeuring door de regering van de Bahama’s definitieve plannen aan voor de ontwikkeling van haar eerste Royal Beach Club in de Bahama’s. De strandclub van 6,8 hectare aan het westelijke uiteinde van Paradise Island in Nassau combineert de opvallende stranden van het eiland met de kenmerkende ervaringen van de cruisemaatschappij om de ultieme stranddag te creëren.

Het project dat in nauwe samenwerking met de Bahamaanse overheid tot stand is gekomen, omvat een publiek-private samenwerking waarin Bahamanen worden uitgenodigd om tot 49% van de aandelen in de strandclub te bezitten. Lokale bedrijven en ondernemers krijgen ook de kans om het overgrote deel van de ervaring te beheren. Volgens Royal Caribbean zal de nieuwe onderneming honderden banen genereren tijdens de bouw en de exploitatie.

“De Bahama’s zijn vanaf het allereerste begin een fenomenale partner geweest, toen ze meer dan 50 jaar geleden onze eerste aanloophaven werden”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Aangezien we elk jaar miljoenen bezoekers naar attracties in heel Nassau brengen, is The Royal Beach Club op Paradise Island het volgende gedurfde avontuur in Royal Caribbean’s toewijding om zowel het toerisme in de Bahama’s te vergroten als onze gasten onvergetelijke vakanties te bezorgen.”

Naast privécabana’s en zwembaden komt de levendige Bahamaanse geest en cultuur tot leven tijdens deze bestemmingservaring van wereldklasse. Vakantiegangers worden verwelkomd door een lokale architectuur die een aanvulling vormt op het uitzonderlijke uitzicht op de turkooisblauwe wateren en witte zandstranden van de Bahama’s. De gasten zullen er verder Bahamaanse gerechten ervaren, kunnen barbecueën in eilandstijl en genieten van livemuziek en lokale ambachtslieden.

De strandclub beslaat meer dan 5 hectare grond die eigendom is van de cruisemaatschappij. De rest behoort van de overheid. Het ‘Crown Land’ zal worden ingebracht als eigen vermogen in de nieuwe onderneming om ervoor te zorgen dat een deel van de winst terugkeert naar de regering en het Bahamaanse volk in een unieke overeenkomst. De inkomsten zullen naast een nieuwe toeristenheffing worden gebruikt om te herinvesteren in de lokale gemeenschap.

Meer details over The Royal Beach Club op Paradise Island, die in 2025 opengaat, zullen in de komende tijd worden onthuld. De strandclub is de tweede vestiging van Royal Caribbean in de Bahama’s na Perfect Day at CocoCay.

© renderings Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws