Explora Journeys onthult Ocean Penthouses en Residences op Explora I

Explora Journeys, het luxe lifestyle-merk van de MSC Group, heeft alle details onthuld over haar suite-categorieën Ocean Penthouses en Ocean Residences aan boord van Explora I, de eerste van zes luxeschepen, die op 17 juli 2023 in Southampton in de vaart komt. De 461 ‘Homes at Sea’ benadrukken volgens de rederij het kenmerkende Europese DNA van de rederij.

Explora Journeys wil de zintuigen stimuleren en weerspiegelt de filosofie van het merk om een ‘Ocean State of Mind’ te creëren dankzij zorgvuldig overwogen elementen zoals natuurlijk licht, kleur, ruimte, privacy en verbinding met de zee. De gasten ervaren een weelderig, maar tegelijk intiem toevluchtsoord terwijl ze aan hun eigen oceaanreis beginnen. Jason Gelineau, Head of Product Explora Journeys: “Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden geweest bij de ontwerpkeuzes en zorgen voor een evenwicht tussen de tactiele en visuele ervaring van elk gebruikt materiaal. Milieuvriendelijke details, zoals navulbare toiletartikelen, zijn ook in het suite-aanbod verweven en waar mogelijk kopen we duurzame producten in, waaronder B Corp-gecertificeerde artikelen. We zullen ook een geen-wegwerpplasticbeleid aan boord hebben.”

Ocean Penthouses

De Ocean Penthouses (43 tot 68 m²) op Explora I zijn weelderige toevluchtsoorden met kamerhoge ramen aan de oceaanzijde en uitgestrekte terrassen om te ontspannen. Elk van de vier penthouse-types biedt een onderscheidend privé-eetgedeelte voor vier personen en een grote zithoek als rustige, comfortabele ruimte voor gasten om zich te vermaken in hun suite.

Alle penthouses zijn voorzien van een inloopkast met een zitgedeelte en beschikken over een haardroger, vloerverwarming in de badkamers, een persoonlijke verrekijker, draadloze oplaadmogelijkheden naast het bed, een persoonlijke minibar die wordt bijgevuld volgens de voorkeuren van de gasten, een espressomachine met biologisch afbreekbare pads, een waterkoker en theepot, en een gratis persoonlijke hervulbare waterfles voor elke gast. 24-uurs gastenservice zorgt er ook voor dat aan elke wens of verzoek wordt voldaan.

Ocean Residences

De Ocean Residences (70 tot 149 m²) beschikken over elegante ruimtes met aparte woon-, eet- en slaapgedeeltes. Gasten genieten van een panoramisch terras met bubbelbad, een eettafel en ligstoelen. Heel wat aandacht ging uit naar de materiaalkeuzes zoals Calacatta Macchia Vecchia-marmer in de badkamers van de Cocoon, Serenity en Retreat Residences. Met vier unieke types van Residences weerspiegelen hun namen, Cocoon, Cove, Retreat en Serenity, de kalmerende effecten van de oceaan en het Home at Sea-gevoel. De verschillen hebben onder meer te maken met de grootte van de terrassen en of de verblijven al dan niet een apart bad en een inloopdouche hebben. Alle Ocean Residences worden bediend door een toegewijd team van Residence Hosts die 24 uur per dag butlerservice op maat bieden.

Door Zwitserse precisie te combineren met het beste Europese vakmanschap en respectvol design, heeft Explora Journeys samengewerkt met luxemerken zoals Molteni&C, een toonaangevende naam in de hoogwaardige meubelsector met 100% Italiaanse productie. De identiteit van Molteni&C leeft in alle suites via iconische banken en stoelen, evenals de nieuwe outdoor-collectie voor geselecteerde terrassen. Om de buitenruimtes verder te versterken, zijn de terrassen ingericht met accessoires van Manutti, een van ‘s werelds toonaangevende merken voor luxe tuinmeubilair. Het bed- en badlinnen is van Frette die producten maakt die luxe, comfort en creativiteit belichamen. De verlichting in de suites is gestileerd om een intiem licht te creëren. Lineaire verlichting geïntegreerd in de meubels biedt een functioneel en designgericht element, dat de lineaire stroom van de ingang naar het raam van de suites weerspiegelt, om een duidelijk perspectief te geven van de uitgebalanceerde ruimtes.

Voor de ultieme work-out beschikt Explora I over in-suite fitnessapparatuur van Technogym. Ocean Penthouses zullen worden uitgerust met de Technogym Kit, terwijl Ocean Residences een Technogym Bench beschikbaar hebben voor de gasten.

In de visie om de sfeer van thuis weg van huis te verbeteren, ging ook heel wat aandacht uit naar de kunst. De eigenaars, de families Aponte-Vago, waren persoonlijk betrokken bij de selectie van kunstenaars. Elke suite heeft een werk in de woonkamer, samen met aanvullende stukken en zorgvuldig samengestelde decoratieve elementen. Tot slot worden de gasten in hun Home at Sea verwelkomd met een gekoelde fles champagne: Veuve Clicquot Yellow Label in de Ocean Suites, Moët & Chandon Grand Vintage 2015 in de Ocean Penthouses en Dom Pérignon Vintage 2013 in de Ocean Residences.

Klik hier voor beelden van publieke ruimtes en de suites op Explora I.

Bekijk ook eerdere artikels voor meer info over de vaarroutes en bestemmingen voor het zomerseizoen 2023 en de winter 2024-2025.

© foto’s Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws