Jongerenentertainment op MSC Euribia zet milieu en duurzaamheid centraal

De MSC Euribia, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, beschikt over zeven ruimtes vol entertainment, volledig gericht op kinderen en tieners van verschillende leeftijden. De jonge cruisers kunnen op elke cruise genieten van meer dan 100 uur aan live entertainment, negen live gezinsactiviteiten en -shows en zes primetime activiteiten, georganiseerd door het jeugdpersoneel van MSC Cruises. Het nieuwe aanbod onderstreept volgens de rederij de blijvende inzet om gezinnen een innovatief en divers entertainment te bieden.

MSC Cruises tilt haar bekroonde kinder- en gezinsaanbod naar een nog hoger niveau aan boord van de MSC Euribia die in juni in de vaart komt. Als familiebedrijf is het volgens MSC Cruises belangrijk om uitzonderlijk gezinsentertainment te bieden. De nieuwe revolutionaire kinderzone op MSC Euribia omvat 700 m² aan binnenruimtes die volledig zijn toegespitst op kinderen en tieners van 0 tot 17 jaar. Er zijn zeven ruimtes, elk voor een andere leeftijdsgroep. Twee ruimtes zijn gewijd aan duurzaamheid om kinderen meer te laten leren over het belang van het milieu en een derde aan de technologische innovatie in ons digitale tijdperk.

 

Matteo Mancini, Senior Manager voor Jeugdentertainment bij MSC Cruises: ” Met behulp van de nieuwste technologie en rekening houdend met de huidige trends, willen we tegemoet komen aan de behoeften van nieuwe generaties kinderen en hun families, nu en in de toekomst. Het entertainment aan boord is een weerspiegeling van de duurzaamheidsboodschap van de MSC Euribia, waarbij nieuwe innovaties en milieuaspecten geïntegreerd worden in de cruise-ervaring.”

Hoogtepunten

De nieuwe Chicco Eco + Baby Club van het schip werd duurzaam ontworpen en wordt gepresenteerd in samenwerking met het bekende babymerk Chicco. De club omvat een speciale speelruimte voor baby’s en peuters tot drie jaar oud. Ze biedt volop vermaak voor de kinderen dankzij diverse veilige en milieuvriendelijke speeltjes, die zijn gemaakt van 80% gerecycled plastic of 67% organisch en gerecycled plastic.

Het MSC Foundation Youth Centre is een speciale ruimte waar kinderen deelnemen aan activiteiten die zowel leuk als educatief zijn en die hen meer leren over het belang van het milieu. Voor volwassenen is er de mogelijkheid zich te verdiepen in de programma’s en doelen van de MSC Foundation.

De nieuwe en innovatieve Teens Club Extra Space biedt nog meer plaats en activiteiten om tegemoet te komen aan de behoeften van de tienergasten met leuke games en spelletjes, waaronder PlayStation 5, Xbox Series X, Nintendo Switch, VR, tafelvoetbal en tafeltennis.

World Quest is een spannende nieuwe spelshow en interactieve reis aan boord van het schip. Het gaat om een boeiende quiz over wereldwijde geografie en trivia. Een andere nieuwigheid is Caravaggio, een detectivespel waarin kunst centraal staat. Gasten moeten een kunstroof in een museum onderzoeken, het gestolen waardevolle schilderij vinden en de dief te pakken krijgen.

Gezinsentertainment

Daarnaast stelt MSC Euribia heel wat gezinsentertainment voor. In Z Active kunnen zowel kinderen als tieners genieten van het spannende nieuwe sportprogramma met voetbal, basketbal, zorbbal, pickleball en hoverboards. MasterChef at Sea Juniors brengt de succesvolle tv-show ‘MasterChef’ tot leven met een spannende kookwedstrijd voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. Ze kunnen hun culinaire creativiteit de vrije loop laten, terwijl goede eetgewoonten worden gestimuleerd door middel van gezonde ingrediënten en recepten.

MSC Dance Crew is een spannende ervaring met wedstrijdelement, ontwikkeld in samenwerking met Fremantle, de productiemaatschappij achter wereldberoemde tv-shows als ‘Idols’, ‘The X Factor’ en ‘Got Talent’. In MSC Dance Crew strijden teams van gasten van 10-17 jaar om de ultieme titel van ‘Danscrew van het Jaar’. In Cabin 12006 – The Secret Game, gebaseerd op de originele webserie ‘Cabin 12006’ van MSC Cruises, moeten gasten mysteries aan boord oplossen in een spel dat muziek, video’s, TikTok-uitdagingen, geheugenspelletjes en tal van andere zaken combineert.

Break the Wall is een meeslepende hightech spelshow waarbij de gasten voor een gigantische technologische muur staan die bepaalt welke onverwachte opdrachten op het podium moeten worden uitgevoerd, voor een publiek dat optreedt als jury. Drone Academy 2.0 wordt een levendige hightech estafetterace die ‘s avonds tot leven komt door middel van fluo-effecten en oplichtende drones. De race biedt een unieke ervaring die gebruikmaakt van POV-camera’s en VR, waarbij teams  proberen zo snel mogelijk hun weg te vinden langs 15 hindernissen.

In alle kajuiten met kinderen en tieners wordt tot slot het exclusief reisprogramma Doremiland in de stijl van een documentaire uitgezonden. Dat biedt een boeiende blik achter de schermen van het bijzondere gezinsaanbod van MSC Cruises.

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws