Windstar Cruises lanceert volwaardig, plantaardig menu in samenwerking met de National Health Association

Windstar Cruises creëert samen met de National Health Association (NHA) een ​​nieuw veganistisch menu aan boord van haar zes jachten. Het aanbod is niet alleen plantaardig, maar ook bereid zonder toegevoegd zout, olie en suiker en is glutenvrij. Het trainen van het culinaire team is volop aan de gang om het nieuwe vegetarische programma in juni over de hele vloot uit te rollen.

“De National Health Association wijst erop dat vegetarische en veganistische diëten niet altijd gezond zijn. Om de gezondheid te bevorderen, moeten ze ook minimaal worden verwerkt en bereid”, legt Peter Tobler, Director of Hotel Operations van Windstar uit. Tobler houdt bij de rederij toezicht op de voeding en dranken. “We hebben een toenemende vraag gezien van onze klanten naar volwaardige, plantaardige gerechten en we zijn erg verheugd om met de NHA samen te werken om hen iets te bieden dat voedzaam en lekker is. Als bijkomend voordeel is dat plantaardig voedsel ook onze ecologische voetafdruk verkleint. Dit is een  belangrijk doel van Windstar.”

Proefgerechten van de nieuwe menukaart zijn onder meer dagelijkse smoothies bij het ontbijt, geroosterde pompoenvelouté met gebakken pompoenpitten, bloemkoolkroketten met salsa verde en gebakken spinazie, penne gigate met knapperige groenten en espelette pepersaus, veggie enchiladas met zwarte bonen en koriandersaus, chiazaadtruffels met dadels en kokossaus en tahini brownies met verse aardbeien.

Wanda Huberman, uitvoerend directeur van de National Health Association, werkte nauw samen met het culinaire team van Windstar om NHA-expertise te delen en de door de rederij ontwikkelde recepten te bespreken die voldoen aan de normen van de organisatie voor een exclusief plantaardig dieet en levensstijl. “Het culinaire team van Windstar heeft zich uit de naad gewerkt om gerechten te creëren die voldoen aan de specifieke vereisten van onze maaltijden”, zegt Huberman. “Elke maaltijd is absoluut heerlijk en wordt geserveerd in een prachtige presentatie met zoveel variatie dat niemand de tafel hongerig of minder dan voldaan zal verlaten.”

De directe aanleiding voor het aanbieden van het vegetarisch menu was het hosten van verschillende plantaardige groepen, die sinds het begin van de pandemie aanzienlijk in populariteit zijn gegroeid. Lisa McCarl, een voormalige openhartherstelverpleegkundige die reisadviseur is geworden, heeft verschillende plantaardige groepen op Windstar geboekt en zegt dat er een enorme vraag is naar gezonde reismogelijkheden. “Steeds meer mensen veranderen de manier waarop ze eten om aan voeding gerelateerde ziekten te voorkomen en om te keren. Waarom maken we het ze niet gemakkelijk om die gezonde levensstijl voort te zetten terwijl ze varen op de reis van hun leven? Windstar levert fenomenaal werk om gezond cruisen mogelijk te maken.”

© foto Windstar Cruises

Klik hier voor meer nieuws