Costa Club-reis vanuit IJmuiden naar de fjorden

Costa Cruises biedt twee cruises aan voor leden van haar loyaliteitsprogramma aan boord van Costa Favolosa. Een eerste reis vertrekt in juni vanuit IJmuiden naar Noorwegen en de Lofoten-eilanden. Een tweede cruise vindt plaats in september vanuit Savona en Marseille richting Marokko en Tunesië. Veel verrassingen en exclusieve activiteiten zijn gepland aan boord en aan wal, te beginnen met twee speciale gasten op de cruise vanuit Nederland: de sterrenchefs Bruno Barbieri en Ángel León.

Costa Cruises heeft de details gepubliceerd van twee C|Club 2023-cruises, unieke evenementencruises met een activiteitenprogramma exclusief ontworpen voor leden van het loyaliteitsprogramma van de rederij. Deze afvaarten zijn al bijzonder vanwege de routes: veertien dagen aan boord van de Costa Favolosa in juni om de mooiste bestemmingen in Noorwegen te ontdekken met de legendarische Lofoten-eilanden, verlicht door de middernachtzon, en twee weken in september tussen de kleuren, geuren en smaken van Tunesië en Marokko. Het eerste vertrek staat gepland op 25 juni vanuit IJmuiden, het tweede op 23 september vanuit Savona.

Fjorden en vikingen

Het activiteitenprogramma voor C|Club-leden omvat exclusieve gastronomische ervaringen, nieuwe excursies, shows, themafeesten, verrassingen en speciale gasten. Op de Noorwegen-cruises zullen chef-koks Bruno Barbieri en Ángel León, die samen met Hélène Darroze de gastronomische uitmuntendheid van Costa Cruises onderschrijven, meevaren op de Costa Favolosa, met in de hoofdrol showcooking en demonstraties. Met nooit aangeboden gerechten zal Ángel León zich richten op bereidingen die verband houden met de zee, terwijl Bruno Barbieri zich toespitst op een duurzamere keuken waarbij verspilling wordt vermeden. Andere smaakgerelateerde evenementen zijn gewijd aan specifieke gastronomische voorstellingen aan boord en de ontdekking van lokale culinaire tradities. Elke avond is er feest met shows en optredens van internationale artiesten. Zo biedt onder meer de coverband dIRE STRATO een muzikale reis door de sfeer en het geluid van de legendarische Britse rockband Dire Straits.

De route van deze eerste C|Club-cruise gaat noordwaarts om de wonderen van Noorwegen te ontdekken met spectaculaire fjorden, dorpjes genesteld tussen groene bergen en blauwe zee, en de pittoreske Lofoten. De bestemmingen worden verlicht door het unieke fenomeen van de middernachtzon. Om de tradities van deze locaties te ontdekken en ze als een echte ‘local’ te ervaren, zijn speciaal nieuwe excursies gepland voor de C|Club-leden. In Stavanger kunnen ze de meest ontoegankelijke fjorden per speedboot verkennen. De Lofoten kunnen ’s avonds per kajak worden ontdekt met de zon nog hoog aan de hemel. Vanuit Åndalsnes kunnen de leden kiezen voor een tocht naar een alpenhut om typisch Noorse producten te proeven en in Trondheim een Vikingdag beleven.

Richting Noord-Afrika

De tweede cruise vertrekt in september. Gasten zullen de mooiste en meest karakteristieke steden van de westelijke Middellandse Zee ontdekken. Met twee niet te missen bestemmingen, Marokko en Tunesië, wordt deze afvaart een reis van de zintuigen. Er zijn aanlopen gepland in Tunis, Tanger en Casablanca, die – met een call van anderhalve dag – zullen leiden naar Marrakech. Daarna volgen Cartagena, Malaga, Cadiz, Barcelona, ​​​​Marseille, Savona, Civitavecchia (Rome) en Palermo, tussen kunststeden, oude ruïnes, stranden, kleurrijke markten, tradities en pittige smaken.

Verdere details van de C|Club 2023-cruises vind je op de website van Costa Cruises. Om deel te nemen aan dit programma dat voor leden is voorbehouden, volstaat het om zich te registreren voor de C|Club voordat de reservering wordt gemaakt. Dat gebeurt via een speciaal gedeelte op de Costa Cruises-website.

© foto’s Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws