Queen Anne gekroond op Fincantieri-werf

De Queen Anne ontving haar kroon met de plaatsing van de iconische rood-zwarte Cunard-schoorsteen, een van de meest herkenbare kenmerken van het schip. De belangrijke mijlpaal vond plaats op de Fincantieri-werf in Italië en brengt het schip een stap dichter bij haar eerste reis in mei 2024.

De Queen Anne wordt het 249ste schip onder de vlag van Cunard. Ze zal samen met het vlaggenschip Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth een indrukwekkend kwartet vormen. Het wordt de eerste keer sinds 1999 dat Cunard met vier Queens de oceanen zal bevaren.

De kenmerkende rode en zwarte schoorstenen sieren al meer dan 150 jaar de schepen van Cunard. Ze zijn synoniem geworden voor het rijke zeevarende erfgoed en de reputatie van het bedrijf op het gebied van luxe oceaanreizen. Hun ontwerp is het geesteskind van Robert Napier, de eigenaar van de scheepswerf die enkele van de eerste schepen van Cunard bouwde. Het opvallende kleurenschema blijft tot op vandaag bestaan, waardoor de Cunard-schepen direct herkenbaar zijn in havens over de hele wereld.

De ontwerpconcepten voor Queen Anne zijn gebaseerd op erfgoed, vakmanschap, stijl, verhalen en innovatie. Het 113.000 ton metende schip voor 3.000 gasten zal 14 dekken beslaan en reizigers verschillende adembenemende momenten bieden. Zo wordt de Queen Anne onder meer aangekleed met de grootste kunstcollectie op zee.

Het schip biedt ook een scala aan unieke Cunard-ervaringen, waaronder vijfsterrendiners met de White Star Service, luxe spafaciliteiten en nieuwe uitgaansgelegenheden. Bovendien zal Queen Anne tijdens haar eerste seizoen gasten meenemen naar enkele van ‘s werelds meest aanlokkelijke locaties, van de culturele juweeltjes van de Middellandse Zee tot de mystieke landschappen van de Noorse fjorden.

“De kenmerkende rood-zwarte schoorsteen van Cunard maakt deel uit van ons erfgoed en we zijn verheugd om te zien dat deze op ons nieuwste schip is geïnstalleerd”, aldus Matt Gleaves, VP Commercial voor Cunard Noord-Amerika. “De schouw is een belangrijke mijlpaal in het bouwproces en we zijn nu een stap dichter bij het verwelkomen van Queen Anne in onze vloot.”

© foto’s Cunard

Klik hier voor meer nieuws