Holland America Line kondigt Pole-to-Pole Grand World Voyage aan

Holland America Line stelt in 2025 een Pole-to-Pole Grand Voyage met de Volendam voor van/tot Fort Lauderdale. President Gus Antorcha kondigde de details van de nieuwe 133-daagse reis gelijktijdig aan met de 124-daagse 2025 Grand World Voyage aan boord van de Zuiderdam. Dat schip vaart op zijn 2023 Grand World Voyage momenteel op de Noordzee.

Met de Grand Voyage: Pole-to-Pole en Grand World Voyage die beide in januari 2025 vertrekken, is dit de eerste keer dat Holland America Line twee Grand Voyages van meer dan 120 dagen tegelijkertijd aanbiedt. The Grand Voyage: Pole-to-Pole aan boord van Volendam stelt cruisers in staat om vijf continenten te bezoeken op een reis van zuid naar noord, terwijl de Grand World Voyage met de Zuiderdam zes continenten bestrijkt op een oost-naar-west route. “Dit worden echte historische reizen”, vertelde Gus Antorcha. “Ze bieden onze gasten twee verschillende keuzes om over de hele wereld te reizen.”

“Er is een gedetailleerde planning aan deze Pole to Pole-reis voorafgegaan om ervoor te zorgen dat we bestemmingen bezoeken wanneer het weer gunstig is. We hebben op deze route locaties opgenomen die de gasten aanspreken zoals de Amazone, Groenland en IJsland, naast Antarctica en de Noordpool”, aldus Paul Grigsby, VP Deployment & Itinerary Planning voor Holland America Line. “We hebben twee reizen gemaakt die in de havens blijven hangen voor memorabele momenten en meerdere overnachtingen. We hebben het zelfs zo getimed dat de twee reizen elkaar ontmoeten om een overnachting in Barcelona te delen.”

Van pool tot pool

De Grand Voyage Pole-to-Pole wordt een retourreis van 133 dagen vanuit Fort Lauderdale met vertrek op 25 januari 2025. De Volendam volgt een route zuidwaarts door het Panamakanaal en langs de westkust van Zuid-Amerika naar Antarctica. De Volendam zal er vier dagen lang scenisch cruisen. Het schip reist daarna noordwaarts langs Argentinië en Brazilië naar het hart van de Amazone. De Volendam steekt vervolgens de Atlantische Oceaan over naar Afrika, vaart noordwaarts naar Europa, de poolcirkel en de Noordkaap. Het schip reist daarna westwaarts over de noordelijke Atlantische Oceaan via IJsland en Groenland en uiteindelijk langs de oostkust van Noord-Amerika. (Klik op kaart voor uitvergroting.)

Alles samen omvat de Grand Voyage 68 havens verspreid over vijf continenten en 28 landen. De Volendam zal overnachten op acht bestemmingen: Fuerte Amador (Panama), Callao (Lima), Buenos Aires, Rio de Janeiro, Barcelona,  Lissabon en Reykjavik. Hoogtepunten van de reis worden de doortocht van het Panamakanaal, Kaap Hoorn, Antarctica, de Falklandeilanden, de verkenning van de Amazone, de Straat van Gibraltar, de Noorse fjorden, de Noordkaap, IJsland en Groenland.

Van oost naar west

De Grand World Voyage 2025 vertrekt op 4 januari 2025 in Fort Lauderdale. De Zuiderdam vaart op deze wereldreis van 124 dagen door het Panamakanaal naar het Paaseiland en steekt de Stille Zuidzee over naar Australië. Het schip verkent het Groot Barrièrerif op weg naar Indonesië en Sri Lanka, vaart vervolgens zuidwaarts naar Kaapstad via de Seychellen en terug omhoog langs de oostkust van Afrika. Via het Suezkanaal bezoekt de Zuiderdam de Middellandse Zee en steekt tot slot vanuit Portugal de Atlantische Oceaan over.

Gasten bezoeken onderweg 46 havens in 32 landen verspreid over zes continenten. Ze overnachten in Callao, het Paaseiland, Papeete, Sydney, Singapore, Kaapstad, Mombasa, Safaga en Barcelona. Daarnaast zijn er late vertrekken in Manta (Ecuador), de Seychellen, Kaapstad en Durban, Aqaba, Civitavecchia (Rome) en Gibraltar. Bijzondere momenten zijn de doortocht van het Panamakanaal, twee nachten in Callao met voldoende tijd om Machu Picchu te bezoeken, het Paaseiland, schilderachtige cruises in het Great Barrier Reef, twee volle dagen in Kaapstad, de mogelijkheid om Petra vanuit Jordanië te bezoeken en Luxor vanuit Safaga te ervaren. Op 24 april 2025 overnachten Volendam en Zuiderdam in Barcelona waar de twee Grand Voyages samenkomen voor speciale festiviteiten.

Gasten die vóór 3 juni 2024 de volledige 133-daagse Grand Voyage: Pole-to-Pole of 124-daagse Grand World Voyage boeken, ontvangen extra voordelen en tegoeden die kunnen oplopen tot ruim 8.000 euro. Bezoek hollandamerica.com voor alle details.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws