Swan Hellenic gaat in zee met JRE-Jeunes Restaurateurs

Swan Hellenic kondigt een samenwerking aan met Jeunes Restaurateurs om Maris te creëren, een nieuwe dimensie in gastronomische ontdekkingen op zee. Het project wil de lat hoger leggen in de cruisegastronomie en zal internationaal geprezen jonge chef-koks aan boord brengen voor uitzonderlijke ontdekkingsreizen.

Maris voegt een extra element toe aan de culturele expeditiecruises aan boord van de SH Vega en SH Diana van Swan Hellenic. De chef-koks van de organisatie zijn gedreven door een passie voor traditie, duurzaamheid en lokale kwaliteitsingrediënten. Ze nemen de gasten mee op een parallelle ontdekkingsreis, waarbij ze de gevierde culinaire creativiteit ontdekken die hun naam heeft gemaakt.

De chef-kok van Maris serveert elke avond een ander karakteristiek gerecht en bouwt op naar de climax met een galadiner, gecreëerd om zijn of haar creativiteit en vaardigheden te demonstreren. Daarnaast verzorgen de chefs een kookshow die geselecteerde geheimen van hun kunst onthult en leiden gastronomische excursies aan wal om de lokale culinaire tradities en specialiteiten te ontdekken. Maris verweeft op die manier de inzichten van de gespecialiseerde lezingen aan boord met excursies waarin gasten de lokale jacht- en visserij-, landbouw-, foerageer- en culinaire tradities en culturen verkennen en proeven in het gezelschap van de chef-koks, profiterend van hun deskundige perspectief.

Tot de sterrenchefs van JRE-Jeunes Restaurateurs die in de rij staan voor de eerste serie Maris-afvaarten behoren, in volgorde van afvaart, Sabina Repovž uit Slovenië (samen met echtgenoot Grega uitgeroepen tot Beste Sommelier Slovenië 2021 door Gault & Millau – SH Diana), Edwin Soumang uit Nederland (Michelinster – SH Diana), Michael Ammon uit Duitsland (Michelinster – SH Diana), Andreas Hillejan uit Duitsland (Michelinster – SH Vega), Manfred Kofler uit Italië (SH Vega), Manu Núñez uit Spanje (SH Vega), Arjan Kuipers uit Nederland (SH Vega), Tomaž Bratovž uit Slovenië (The World’s 50 Best Restaurants – SH Vega), Carles Ramon uit Spanje (SH Vega), Daniel Lehmann uit Zwitserland (SH Diana), Clément Bidard uit Frankrijk (9 jaar Michelinster – SH Diana), Borja Marrero uit Spanje (Groene Michelinster in 2023 – SH Diana) en Luca Marchini uit Italië (Michelinster – SH Diana) .

“We zijn verheugd om samen te werken met Swan Hellenic”, zegt Daniel Lehmann, President van JRE-Jeunes Restaurateurs. “Dit is een unieke kans om onze internationale gastronomische expertise in te zetten voor veeleisende fijnproevers op uitzonderlijke reizen over de hele wereld”. Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic: “Swan Hellenic en JRE-Jeunes Restaurateurs vinden elkaar op een compromisloze zoektocht om uitzonderlijke ervaringen te delen. We zijn bijgevolg allebei heel blij met hoe onze Maris-cruises de verkenningen van Swan Hellenic-gasten naar een nieuw territorium van gastronomische en culturele ontdekkingen brengen. We zijn ervan overtuigd dat Maris alle verwachtingen zal overtreffen en kunnen niet wachten om de reacties van onze gasten te horen.”

De combinatie van chef-kok en sommelier Sabina en Grega Repovž zette Maris op 15 april in beweging aan boord van de SH Diana. De lancering zal officieel gevierd worden met een uitgebreid galadiner aan boord van het nieuwe vlaggenschip van Swan Hellenic als onderdeel van haar doopceremonie-evenementen in Amsterdam op donderdag 4 mei. Drie chef-koks van JRE-Jeunes Restaurateurs zullen bij die gelegenheid de creatieve verscheidenheid van de Maris-gastronomie laten zien. Dat zijn  Edwin Soumang (Restaurant One, Nederland), Daniel Canzian (Ristorante Daniel Canzian, Italië) en Michael Ammon (Gasthof Jakob, Duitsland). Meer info op https://maris.swanhellenic.com/

© foto’s Swan Hellenic

Klik hier voor meer nieuws