CLIA-voorzitter Kelly Craighead wordt meter Emerald Sakara

Kelly Craighead, voorzitter en CEO van de Cruise Lines International Association (CLIA) wordt de meter van de Emerald Sakara die in augustus in de Middellandse Zee in de vaart komt. Ze zal het zusterschip van de Emerald Azzurra op 2 december in Puerto Rico dopen.

“Kelly Craighead geeft perfect weer wat we speciaal vinden aan Emerald Sakara. De naam betekent ‘gedachten worden dingen’, een betekenis die zowel weergeeft hoe we Emerald Sakara hebben ontworpen en gebouwd, als hoe we Kelly’s leiderschap en bijdragen aan de cruise-industrie zien terwijl ze ons begeleidde door enkele van onze meest uitdagende tijden heen, om er alleen maar sterker uit te komen dan ooit’, zegt Ken Muskat, algemeen directeur van Scenic Group USA. “Kelly’s niet-aflatende inzet voor onze gewaardeerde reisadviseurs en voor verantwoord toerisme op zee en op bestemmingen over de hele wereld sluit aan bij de passie van Emerald Cruises voor groei en succes”, aldus nog Ken Muscat.

Craighead leidt de grootste vereniging van cruisemaatschappijen die wereldwijd een netwerk heeft van meer dan 75.000 leden uit de reisindustrie en belanghebbenden samenbrengt. Ze kwam in 2019 bij CLIA en leidde tijdens de Covid-pandemie de inspanningen om de levensvatbaarheid van cruisen op de lange termijn en het vermogen om veilig terug uit te varen, te helpen waarborgen. Dit jaar zal de cruise-industrie naar verwachting 31,5 miljoen passagiers vervoeren. Dat zijn er ruim 2 miljoen meer dan in 2019, het vorige recordjaar en het laatste jaar voor de coronacrisis.

Craighead is ook vicevoorzitter en uitvoerend directeur van de Cruise Industry Charitable Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van de levenskwaliteit in gemeenschappen die worden bediend door de cruisebusiness. Haar leiderschap op het gebied van duurzaam toerisme heeft ertoe bijgedragen dat de industrie in een betere positie verkeert dan drie jaar geleden en op weg is naar het behalen van de CO2-reductiedoelstellingen voor 2030 en netto CO2-neutrale scheepsoperaties in 2050.

Emerald Sakara komt in augustus in de Middellandse Zee in de vaart en zet in het najaar koers naar de Caraïben waar het jacht op 2 december in San Juan op Puerto Rico wordt gedoopt. Net als haar zusterschip Emerald Azzurra dat in het voorjaar van 2022 werd gelanceerd, zal Emerald Sakara beschikken over 50 passagiershutten en suites. Meer dan 80 procent heeft een eigen balkon. Beide jachten zijn uitgerust met een verscheidenheid aan openbare ruimtes, waaronder diverse restaurants en lounges, een wellnesscentrum en een marinaplatform.

De reacties op het eerste zeeschip van Emerald Cruises waren afgelopen zomer zeer lovend. Reisprofessionelen concludeerden dat het jacht alle comfort van een klassiek cruiseschip combineerde met de intimiteit van een rivierschip. Door hun kleinschaligheid kunnen de schepen bovendien intieme havens aanlopen en op die manier unieke vaarroutes en bestemmingen aanbieden.

© foto CLIA en Emerald Cruises

Klik hier voor meer nieuws