Oceania Cruises: kleine schepen, verfijnde gastronomie en samengestelde reizen

Riet Goetschalckx, Sales Director CEMEA en Alessandra Cabella, Senior Business Development Manager Emerging Markets voor Oceania Cruises hebben op een webinar een update gegeven over de boetiekrederij. Ze gingen onder meer in op de vernieuwing van de schepen en de lancering van Vista. Het eerste schip van de Allura Class verlaat volgende week de werf. Op de online-bijeenkomst werd ook Alessandra Cabella voorgesteld als nieuwe salesverantwoordelijke voor de Benelux.

Cabella is al 15 jaar actief in de cruisesector. Ze was voorheen aan de slag bij Royal Caribbean International en vervolgens bij Silversea Cruises. Sinds 2019 werkt ze voor Oceania Cruises en nam in de Benelux onlangs de taak over van Christine van Leeuwen.

Sales Director Riet Goetschalckx: “Oceania Cruises blijft de rederij voor de verfijnde gastronomie. Dit is een belangrijke troef voor de klanten in de Benelux, landen met de meeste Michelinsterren per inwoner in de wereld. De tweede troef zijn onze kleine schepen. We zijn twintig jaar geleden gestart met Regatta. Daarna volgden Insignia, Nautica en Sirena. Zij bieden plaats aan 658 gasten en 400 bemanningsleden. Een heel groot voordeel is dat deze schepen klanten brengen naar kleine, meer authentieke boetiekhavens. Daar bieden we excursies aan in kleine groepen. Tijdens de coronaperiode hebben we 17 maanden niet kunnen varen, maar hebben we zeker niet stilgezeten. We hebben de tijd gebruikt om de schepen op te frissen met zachte natuurkleuren. Dit zorgt voor een groter ruimtegevoel.

Daarnaast hebben we de iets grotere schepen Marina en Riviera voor 1.238 gasten en 800 staff members die helemaal in het teken staan van de gastronomie. Er zijn geen andere schepen die over zoveel ‘galley space’ beschikken. De ‘Finest Cuisine at Sea’ blijft onze allersterkste troef.” Sinds december 2022 vaart Riviera totaal vernieuwd uit. Volgende winter is Marina aan de beurt. Tijdens de OceaniaNEXT-renovatie worden zowel de hutten als de publieke ruimtes volledig vernieuwd en krijgen ze net als de kleinere schepen zachtere kleuren.

“Een derde belangrijk element zijn de samengestelde reizen”, gaat Riet verder. “Dit wil eigenlijk zeggen dat we weinig of geen back-to-back vaarschema’s aanbieden. Je zal bij ons eerder cruises vinden van Barcelona naar Venetië, van Venetië naar Istanbul en van Istanbul naar Dubai en vervolgens naar Mumbai en Singapore. Daardoor zien we dat heel veel van onze klanten de cruises samenstellen tot langere reizen.”

Voor echte globetrotters zijn er de Grand Voyages, unieke routes met lengtes tot meer dan 100 dagen. Een voorbeeld is de ‘Ultimate Pacific Traveller’, een bijzondere reis van 79 dagen eind 2024 tussen Los Angeles en Sydney via onder meer Japan, Singapore en Nieuw-Zeeland. Brochures over deze lange reizen, alsook de wereldcruises kan je inbladeren op de website van Oceania Cruises.

Lancering Vista

Volgende week lanceert Oceania met de Vista haar eerste nieuwe schip in tien jaar tijd. Het vaartuig voor 1.200 gasten luidt tevens de Allura Class in. Een zusterschip van de Vista staat gepland voor 2025. Allesandra Cabella: “Vista wordt een nieuwe mijlpaal in onze geschiedenis. Voor de klanten betekent het schip een upgrade naar een hogere beleving met een nieuw pool deck, meer wellnessvoorzieningen en totaal nieuwe gastronomische ervaringen. We introduceren nieuwe restaurants met een andere keuken zoals Ember dat originele Amerikaanse creaties serveert, Aquamar met organische, vegan en vegetarische gerechten en de toevoeging van een Don Pérignon Experience in Privée. Tot acht klanten kunnen er genieten van een  exclusief zesgangenmenu met zes verschillende Don Pérignon-cuvées. Dit wordt echt een unieke en exclusieve ervaring.”

De schepen van Oceania Cruises beschikken over diverse hutcategorieën met een eigen serviceniveau. Zo kunnen gasten bijvoorbeeld voor een minieme meerprijs upgraden van een standaard balkonhut naar het concierge-niveau. Ze genieten er van tal van voordelen zoals vroeger inschepen, langer voor de afvaart restaurants en excursies reserveren, restaurantmenu’s in de kajuit laten serveren en wasserijdiensten wat zeker handig is op langere cruises. Wie nog meer wil, kan opteren voor een suite. Deze gasten genieten niet alleen van een grotere kamer en balkon, maar kunnen ook beroep doen op een butler voor het reserveren van de specialiteitenrestaurants, wellnessafspraken of een diner aan land, het verzorgen van een in-suite cocktail party en course-by-course in-suite dining.

Op de volledige Oceania-vloot zijn de specialiteitenrestaurants, frisdranken, roomservice en shuttlediensten tussen het schip en het centrum van de stad inbegrepen. De O’Life Choice omvat gratis internet en een keuze uit gratis excursies, een drankenpakket of een boordtegoed. Daarnaast genieten gasten tot eind juni van ‘Extraordinary Savings’ tot 45 procent op meer dan 60 afvaarten in de Middellandse Zee, Noord-Europa, Bermuda, het Panamakanaal en de Caraïben in 2023. Met de Oceania Club Savings krijgen reizigers die eerder met de rederij hebben gevaren tot 20 procent reductie op een reeks afvaarten.

Ook belangrijk te vermelden is dat Oceania aan boord van de Vista en de schepen van de Regatta Class een reeks solohutten heeft geïntroduceerd. Bovendien wordt de toeslag voor alleenreizenden op een hele reeks afvaarten beperkt tot soms 50 procent. Vroegboekers kunnen nu profiteren van een gratis landprogramma op 24 unieke reizen tussen december 2023 en mei 2024. Dit kan een voordeel opleveren tot meer dan 4.000 euro. Voor verdere details over deze tijdelijke aanbiedingen verwijzen we naar de website van Oceania Cruises.

Tot slot vermelden we nog dat Oceania Cruises onlangs een Nederlandstalige brochure heeft samengesteld. Die bevat een introductie van de rederij en gaat dieper in op de beleving die je mag verwachten. Klik hier om deze brochure te downloaden.

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws