MSC Cruises onthult selectie topbestemmingen voor deze zomer

MSC Cruises zette in de aanloop tot de zomer enkele van haar topbestemmingen op een rij. Met 22 schepen, 140 bestemmingen, 40 landen en meer dan 50 inschepingshavens stelt de rederij een brede waaier aan zomerroutes voor die zich uitstrekken over de Middellandse Zee, Noord-Europa, het Caraïbisch gebied, Noord-Amerika en Japan. In Europa zet de rederij meer schepen dan ooit in het Oostelijke Middellandse Zeegebied in met uitgebreide routes en grotere capaciteit op cruises van 7 nachten naar de Griekse eilanden, Turkije en Israël.

Noord-Europa

In Noord-Europa is Kopenhagen een van de hoogtepunten. De Deense bestemming is bekend als een van de meest trendy steden van Noord-Europa en de Unesco-wereldhoofdstad van de architectuur in 2023. Kopenhagen is de perfecte bestemming om te verkennen aan boord van MSC Cruises’ nieuwste schip MSC Euribia dat in juni in de vaart komt De historische stad biedt een overvloed aan bezienswaardigheden die bezoekers kunnen verkennen, van het beroemde Christiansborg-paleis op het eiland Slotsholmen tot de bijzondere architectuur van de kleurrijke vrijstad Christiania. Behalve Kopenhagen bieden MSC Euribia’s Noord-Europese reisroutes van zeven nachten gasten de kans om fascinerende bestemmingen als Kiel in Duitsland en Hellesylt, Alesund en Flåm in Noorwegen te ontdekken.

Een tweede topper is Spitsbergen. Svalbard is deze zomer bij MSC Cruises alleen beschikbaar op vier afvaarten en is een exclusieve bestemming op de MSC Preziosa-routes voor avontuurlijke gasten die de poolcirkel willen verkennen. Gasten kunnen Longyearbyen ontdekken op afvaarten van 14 of 15 nachten vanuit Hamburg.

Spitsbergen vormt de meest afgelegen provincie van Noord-Europa op 1.000 km van de Noordpool. Het Protectours duurzame tourprogramma van MSC Cruises biedt een unieke ervaring om fjorden te ontdekken via een hybride-elektrische catamaran, waardoor gasten kunnen genieten van het uitzicht op de spectaculaire landschappen van Svalbard terwijl ze hun ogen open houden voor zeehonden. Reizigers kunnen ook profiteren van de vele andere avontuurlijke excursies die beschikbaar zijn om deze unieke bestemming te verkennen zoals het Noordpoolgebied ontdekken op een hybride-elektrische speedboot om een ​​walruskolonie te bezoeken of e-biken door het ijsberenland – de thuisbasis van meer dan 3.000 ijsberen.

Middellandse Zee

Een van de favorieten in Zuid-Europa is Zakynthos. Het spectaculaire Griekse eilandparadijs is een gloednieuwe bestemming voor MSC Cruises. Hier ontdekken de gasten witte kiezelstranden, turkooisblauwe wateren en ruige kliftoppen zoals Kampi, die een adembenemend uitzicht op de zee bieden. Bezoekers kunnen genieten van de sfeer van het eiland met lokale tradities of de eeuwenoude cultuur ontdekken. Kalkstenen kliffen, historische kloosters en het iconische Shipwreck Beach, een van de mooiste locaties van Griekenland, behoren tot de vele hotspots. Zakynthos maakt vanaf mei deel uit van alle wekelijkse zomerroutes van zeven nachten voor de MSC Lirica.

Een andere favoriete bestemming in de Oostelijke Middellandse Zee is Turkije. Het land staat bekend om zijn weidse uitzichten over de oceaan, bruisende bazaars, archeologische wonderen en adembenemende landschappen. Het heeft iets voor elk type reiziger. Het huidige Turkije maakte deel uit van enkele van ‘s werelds machtigste rijken, waaronder de Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse. Ze is dan ook een schatkamer van oude relikwieën en Unesco-werelderfgoedlocaties.

Gasten krijgen eveneens de kans om Istanbul te verkennen. De grootste stad van Turkije strekt zich uit over de Bosphorus, van Europa tot Azië. Gevuld met ongelooflijke historische bezienswaardigheden, een levendige cultuur, een heerlijke keuken en prachtige architectuur, biedt Istanbul tal van opties en wereldberoemde attracties zoals de Blauwe Moskee en het Topkapi-paleis. Voor extra gemak heeft MSC Cruises Fly, Stay & Cruise-pakketten beschikbaar via Turkish Airlines. Afhankelijk van de luchthaven van vertrek kunnen gasten één, twee of drie nachten voor de cruise arriveren om ten volle van de stad te genieten.

Kusadasi is een glamoureus strandresort met uitzicht op de glinsterende Egeïsche Zee, waar gasten de magnifieke stad Efeze kunnen bezoeken, geprezen om haar goed bewaarde oude ruïnes. Istanbul en Kusadasi maken deel uit van MSC Splendida’s cruises van 9 en 10 nachten naar het Oostelijke Middellandse Zeegebied.

Messina is een van de aanloophavens van MSC World Europa, het nieuwe vlaggenschip van de rederij. Het resortschip biedt deze zomer afvaarten van zeven nachten aan in het altijd populaire Westelijke Middellandse Zeegebied tussen Genua, Napels, Messina, Valletta, Barcelona en Marseille. Het eerste door vloeibaar aardgas aangedreven schip in de vloot van MSC Cruises is een ultramoderne stedelijke metropool op zee, ontworpen om gasten een wereld van nieuwe en opwindende ervaringen te bieden die de toekomst van cruisen bepalen.

Intercontinentaal

Voor wie het verder zoekt, is Japan een topbestemming. Deze zomer biedt MSC Cruises zes afvaarten aan vanuit Yokohama. De zorgvuldig samengestelde routes stellen gasten in staat om door oude culturen te reizen en de Japanse kunst, geschiedenis en tradities te ontdekken, evenals het levendige en moderne heden van het land. Sommige vaarschema’s omvatten onder meer een stop op het eiland Kyushu. Gasten kunnen een bezoek brengen aan Kagoshima, een stad aan zee die vooral bekend staat om Sakurajima, een actieve vulkaan die uitkijkt op Kinko Bay en Fukuoka die wordt beschouwd als een van de verborgen juweeltjes van Japan. MSC Bellissima biedt vanaf juni afvaarten aan in het land van de rijzende zon. Die vertrekken vanuit Yokohama, gunstig gelegen net ten zuiden van Tokio.

Aan de andere kant van de wereld stelt de rederij Ocean Cay MSC Marine Reserve voor. Sinds de opening in 2019 is het eiland in de Bahama’s het hoogtepunt geworden van de Caraïbische routes van de rederij. Deze particuliere eilandbestemming is volgens de maatschappij gebaseerd op een sterke toewijding aan het behoud van het zeeleven en staat in harmonie met het lokale ecosysteem. Dankzij een aantal initiatieven, waaronder het Supercoral-programma van de MSC Foundation, dat tot doel heeft bedreigde koralen te herstellen, en de implementatie van andere natuurbeschermings- en educatieve programma’s, is het eiland getransformeerd in een weelderig paradijs met meer dan drie kilometer aan witte zandstranden.

Gasten kunnen Ocean Cay MSC Marine Reserve deze zomer bereiken met de MSC Seascape, die afvaarten van 7 of 14 nachten biedt vanuit Miami, MSC Meraviglia vanuit New York en MSC Seaside vanuit Port Canaveral (Orlando).

© foto’s MSC Cruises en Pixabay

Klik hier voor meer nieuws