Oceania Cruises verwelkomt Vista in de vloot

Oceania Cruises, ‘s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruiserederij, heeft haar nieuwste schip Vista verwelkomd. Het eerste Allura Class-schip werd afgeleverd op de scheepswerf van Fincantieri in Genua. Het nieuwe vlaggenschip van Oceania biedt verschillende primeurs op het gebied van dineren, accommodatie en gastervaring. Bekijk tekeningen van de publieke ruimtes.

Het 241 meter lange vaartuig is een van de meest verwachte nieuwe cruiseschepen die dit jaar in de vaart komen. Het is immers tien jaar geleden dat Oceania Cruises nog een nieuw schip mocht verwelkomen. De 1.200 gasten tellende Vista beschikt over de ruimste standaardhutten op zee, drie gloednieuwe dinerconcepten en biedt een serviceratio van twee personeelsleden voor elke drie gasten. Zowel merktrouwe als nieuwe gasten keken uit naar het nieuwe schip. Voor het eerste zomerseizoen in de Middellandse Zee zijn dan ook nog slechts enkele passagiershutten beschikbaar.

Vista bouwt voort op de reputatie van Oceania Cruises van bestemmingsrijke routes met service van wereldklasse en The Finest Cuisine at Sea door 11 culinaire locaties aan te bieden, waarvan drie nieuwe concepten: Ember, een kenmerkend restaurant met een hoogstaande Amerikaanse keuken, Aquamar Kitchen dat het wellnessaanbod naar een nieuw niveau tilt en The Bakery at Baristas, een uitbreiding van de populaire koffiebar Baristas, waar versgebakken Franse en Italiaanse gebakjes worden geserveerd. Naast een verheven mixologieprogramma met innovatieve cocktails, genieten gasten ook van nieuwe Broadway-producties met herkenbare nummers van enkele van ‘s werelds meest geliefde artiesten en hedendaagse dansnummers onder leiding van ‘Dancing with the Stars’-choreografe Britt Stewart.

Grootste kombuis

“Vandaag luiden we een nieuw tijdperk in voor Oceania Cruises met de levering van Vista”, aldus Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises. “Zonder de nauwe samenwerking met Fincantieri hadden we zo’n uitzonderlijk schip niet kunnen bouwen. We danken iedereen die een hand heeft gehad om haar tot leven te brengen. Van de kleinste ontwerpdetails tot de grootste kombuis in verhouding tot het aantal passagiers, Vista is een wonder waar gasten nog tientallen jaren van zullen genieten.”

Bij de bouw van Vista was het de belangrijkste bedoeling van Fincantieri om de toewijding van Oceania Cruises aan luxe en eersteklas gastervaringen te belichamen. Het innovatieve schip is een weerspiegeling van de uitgebreide capaciteiten en toewijding aan kwaliteit van de Italiaanse scheepswerf.

Vista wordt op 8 mei aanstaande gedoopt tijdens een ceremonie in Valletta door haar meter, de gevierde Italiaans-Amerikaanse chef-kok, auteur, restaurateur en Emmy Award-winnende persoonlijkheid Giada De Laurentiis. De doop begint om 21.00 uur onze tijd. Het evenement wordt live gestreamd voor iedereen die de doop virtueel wil bijwonen. De evenementensite en livestream-registratie zijn te vinden op http://www.VistaCelebration.com.

Vista viert haar inaugurele seizoen in de Middellandse Zee. Na de zomer zal ze naar Canada en New England varen voordat ze naar het zuiden reist voor een reeks winterroutes om het Caraïbisch gebied, Mexico en Midden-Amerika te verkennen.

Leidinggevend team

Tegelijk met de oplevering heeft Oceania Cruises ook het leiderschapsteam voor Vista aangekondigd. De ploeg brengt brede ervaring uit langdurige carrières in de industrie mee naar de nieuwe rollen als leidinggevenden voor 800 bemanningsleden op het schip met 1.200 gasten.

Kapitein wordt Luca Manzi, geboren in Chiavari, net ten oosten van Portofino. De master is altijd gefascineerd geweest door het leven op zee. Hij studeerde af aan de maritieme en marine academie. Met een carrière van meer dan drie decennia, waaronder het dienen als luitenant bij de Italiaanse marine en het leiden van vrachtschepen, brengt hij een schat aan kennis en ervaring mee in zijn nieuwe rol. Hij wordt bijgestaan door stafkapitein Edgardo Cossu, geboren en getogen in het kleine vissersdorpje Camogli in Sardinië, bekend als de ‘Stad van de Duizend Witte Zeilschepen’. Al sinds hij een kind was, had hij een passie voor de zee en besloot op jonge leeftijd om als zeeman te gaan werken op kleine lokale veerboten en privéjachten. Na zijn studies aan de maritieme zeevaartschool begon hij zijn carrière aan boord van vracht- en cruiseschepen.

Belangrijk op een schip dat gastronomie hoog in het vaandel draagt, is de chef-kok. De Fransman Frederic Camonin is al zolang hij zich kan herinneren omringd door koken, te beginnen met het cateringbedrijf van zijn familie. Sinds hij naar de culinaire school in Verdun ging, heeft hij talloze ervaringen op zijn naam staan, waaronder tijd doorgebracht in Franse restaurants, brasseries en catering. De afgelopen 20 jaar wijdde hij zijn leven aan het reizen over de wereld als chef-kok op zee, om zijn passie voor de verheven keuken te bevorderen. Directeur Food & Beverage wordt Susanna Cahyadi, afkomstig uit Zuid-Afrika. Ze werkte bij verschillende particuliere wildreservaten en lodges voordat ze in 2011 bij Insignia kwam. Ze genoot van haar tijd aan boord en heeft sindsdien haar carrière op zee uitgebreid.

Cruisedirecteur Paul Baya is afkomstig uit Hastings-on-Hudson bij New York, maar woont nu in Coconut Grove (Miami). Hij studeerde zang, communicatie en theater. In 1995, enkele dagen na zijn afstuderen, begon hij te werken aan boord van zijn allereerste schip waarmee hij zijn illustere carrière in de industrie lanceerde.

© foto’s Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws