Cunard viert tewaterlating Queen Anne met een mijlpaalceremonie in Italië

Cunard vierde woensdag een gedenkwaardige bouwmijlpaal met de tewaterlating van de Queen Anne op de Fincantieri Marghera-scheepswerf nabij Venetië. De float-out voltooide de eerste uitgebreide fase van de bouw van de nieuwe Cunarder die over exact een jaar in de vaart komt.

Queen Anne, het 249ste schip dat onder de vlag van Cunard vaart, heeft voor het eerst het water aangeraakt, precies 365 dagen voordat ze op 3 mei 2024 zal vertrekken voor haar eerste reis naar Lissabon. Het uitdokken wordt traditioneel gemarkeerd door een speciale ceremonie waarbij een ‘madrina’ wordt benoemd om zegeningen en beste wensen voor het schip aan te bieden.

Sture Myrmell, President van Carnival UK: “We zijn verheugd om deze belangrijke mijlpaal in de bouw van Queen Anne te vieren. De tewaterlatingsceremonie betekent de overgang van het schip van haar bouwdok naar waar het echt thuishoort – in het water. Vandaag markeert een belangrijk moment voor Queen Anne, omdat we de toewijding erkennen van de meesterscheepsbouwers bij Fincantieri om een schip te realiseren dat onze positie als wereldberoemd luxemerk versterkt.”

Luigi Matarazzo, General Manager Merchant Ships Division van Fincantieri: “Queen Anne is het derde schip dat we met genoegen bouwen voor Cunard, een pijler in de geschiedenis van de Britse zeevaart, met wie we een echte toewijding aan uitmuntendheid delen. Een schip bouwen voor deze reder brengt ons terug naar onze roots, maar spoort ons tegelijkertijd aan naar de toekomst te kijken in een geest van vastberadenheid om traditie en innovatie samen te brengen en onze langdurige relatie verder te versterken.”

De float-out voltooit de eerste uitgebreide bouwfase voor Queen Anne, die zich nu concentreert op het interieur van het schip. De ontwerpconcepten voor het nieuwste schip van Cunard zijn gebaseerd op erfgoed, vakmanschap, stijl, verhalen vertellen en innovatie. De 113.000 ton metende en 3.000 gasten tellende Queen Anne strekt zich uit over 14 dekken en moet reizigers verschillende adembenemende momenten bieden. Zo zal Queen Anne onder meer de grootste samengestelde kunstcollectie op zee etaleren.

Al meer dan 180 jaar heeft Cunard voortdurend de ultieme ervaring van oceaanreizen verfijnd. Queen Anne zal deze kenmerkende ervaringen van Cunard samenbrengen, waaronder dineren van wereldklasse, uitzonderlijk entertainment en luxe accommodatie. Bekijk renderings van de openbare ruimtes, kajuiten en suites op Queen Anne.

Het nieuwe Cunard-schip treedt in mei 2024 in dienst en zal een opmerkelijk kwartet voor Cunard vormen naast Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth. Het zal voor het eerst sinds 1999 zijn dat de rederij vier schepen tegelijk in dienst heeft.

© foto Cunard

Klik hier voor meer nieuws