Holland America Line trapt Alaska-seizoen 2023 af

Holland America Line trapte het Alaska-seizoen 2023 af met welkomstevenementen in Seattle en Vancouver ter ere van het 150-jarig jubileum. Eurodam en Westerdam varen vanaf deze week heen en terug vanuit Seattle, terwijl Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Volendam Vancouver als uitvalsbasis gebruiken.

Holland America Line trapte haar Alaska cruiseseizoen 2023 af met de aankomst van de Eurodam in de haven van Seattle. De maatschappij, bekend als ‘Seattle’s Hometown Cruise Line’, markeerde de dag met een welkomstfeest op Pier 91, inclusief het doorknippen van het lint met Miss Washington Regan Gallo en Miss Alaska Jessica Reisinger. Voor haar 150ste verjaardag overhandigde Holland America Line ook een gedenkplaat aan Port of Seattle en deed een donatie aan de in Seattle gevestigde organisatie The Pastry Project. Na de Eurodam begint op 7 mei ook de Westerdam aan haar Alaska-seizoen vanuit Seattle. Na Seattle hield HAL dinsdag ook een feestelijk evenement op de Noordam in Vancouver en overhandigde een plaquette voor het 150-jarig jubileum aan het havenbestuur.

“Als pionier en leider op het gebied van cruisen in Alaska, is Holland America Line verheugd het seizoen te beginnen ter ere van ons 150-jarig jubileum in onze geboorteplaats”, aldus Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line. “Het hoofdkantoor van Holland America Line is niet alleen gevestigd in Seattle, maar het is ook een belangrijke thuishaven voor ons merk. Met twee schepen die hier gestationeerd zijn en vier andere in Vancouver tot en met september, zijn we klaar voor een robuust Alaska-seizoen van cruises en cruisetours inclusief landreizen naar Denali en Yukon.”

Het seizoen 2023 in een notedop

Vanuit Seattle verzorgen Eurodam en Westerdam dit zomerseizoen 48 vertrekken met meer dan 97.000 gasten. Op de zevendaagse ‘Alaskan Explorer’-cruises varen de schepen heen en terug vanuit Seattle met transits in Victoria in British Columbia (avondverblijf) en Ketchikan, Juneau en Sitka in Alaska. Vanuit Vancouver bieden vier schepen samen 75 afvaarten aan, goed voor meer dan 158.000 gasten. Daarmee biedt Holland America Line meer cruises naar Alaska vanuit Canada dan enige andere cruisemaatschappij.

Vanuit Vancouver staan vier routes op het programma. ‘Alaska Inside Passage’ is een weekcruise heen en terug vanuit Vancouver naar Ketchikan, Juneau en Skagway op de Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Volendam. De zevendaagse ‘Glacier Discovery Northbound’ en ‘Glacier Discovery Southbound’ zijn weekcruises tussen Whittier en Vancouver aan boord van de Nieuw Amsterdam en Noordam met bezoeken aan Ketchikan, Juneau en Skagway. De 14-daagse reisroute ‘Great Alaska Explorer’ biedt een diepgaand avontuur aan vanuit Vancouver aan boord van de Nieuw Amsterdam (7 mei) en Noordam (17 sept). Deze cruise doet Kodiak, Anchorage, Valdez, Sitka, Skagway en Ketchikan aan en vaart langs Glacier Bay.

Elke Alaska-cruise omvat een bezoek aan een of meer van de iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm. HAL is ook de enige maatschappij die must-see locaties zoals Denali National Park – het middelpunt van elke cruisetour – verweeft met de ongerepte uithoeken van het Canadese Yukon Territory.

© foto’s Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws