Meyer Werft laat Silver Nova te water

Silversea Cruises en de Meyer Werft-scheepswerf vierden het uitdokken van de Silver Nova in Papenburg, Nadat het droogdok met water was gevuld, manoeuvreerden sleepboten het schip vanuit een van ‘s werelds grootste gesloten bouwhallen in de aangrenzende haven. Silver Nova wordt het meest milieubewuste ultraluxe cruiseschip ooit gebouwd wanneer ze in augustus haar eerste klanten verwelkomt.

Ter herdenking van de belangrijke mijlpaal en met inachtneming van de scheepsbouwtradities, laste kapitein Cosimo Pontillo een speciale munt in een muur op het pooldeck van de Silver Nova. Die zal zichtbaar blijven voor de toekomstige gasten als een symbool van geluk. De bekwame vakmensen van Meyer Werft maakten intussen de scheepsromp schoon, bevestigden haar schoorsteen en installeerden haar LNG- en radarmasten.

“Met haar tewaterlating op de Meyer Werft bouwen onze gasten, de reispartnergemeenschap en de uitgebreide Silversea-familie anticipatie op voor de lancering van ons twaalfde schip, Silver Nova”, aldus Barbara Muckermann, President en CEO van Silversea Cruises. “Silver Nova belichaamt de visie van onze cruisemaatschappij en de evolutie van onze vloot. Ze is speciaal gebouwd voor oceaancruises en luidt een evolutie in van Silversea’s toonaangevende, ultraluxe cruise-ervaring. Wij bij Silversea en de hele Royal Caribbean Group kijken ernaar uit haar te verwelkomen in de vloot.”

“Silver Nova is anders dan alles wat we tot nu toe in de luxe cruise-industrie hebben gezien”, zegt Roberto Bruzzone, SVP Marine Operations, Silversea Cruises. “Het uitvaren markeert de afronding van de eerste bouwfase en we gaan ons nu richten op het installeren van de prachtige interieurs van het schip. Silver Nova is niet alleen het meest duurzame ultraluxe schip op zee, maar zal onze gasten ook een nieuw niveau van comfort bieden, met enkele van de ruimste accommodaties in het luxesegment waaronder het grootste aanbod aan bars, lounges en restaurants en tal van ongekende innovaties voor onze cruisemaatschappij.”

“Met de tewaterlating van Silver Nova hebben we weer een belangrijke mijlpaal in het bouwproces bereikt. Dit schip is een belangrijke stap in de richting van groen cruisen vanwege de vele technologische kenmerken, evenals de hoge milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie. Bovendien onderscheidt Silver Nova zich door een bijzonder innovatief interieurdesign”, aldus Jan Meyer, algemeen directeur van Meyer Werft.

Silver Nova is het eerste van twee Nova-klasse schepen. Ze wordt het meest duurzame luxeschip ooit wanneer ze in augustus toetreedt tot de Silversea-vloot. Het schip vertrekt eind mei naar zee voor haar vaartesten. Silver Nova ontvangt op 14 augustus in Fusina (Venetië) haar eerste betalende gasten. Het schip vaart tot eind oktober in de Middellandse Zee en vertrekt vervolgens vanuit Lissabon naar New York. Silver Nova biedt plaats aan 728 gasten en 556 bemanningsleden.

Bekijk hier renderings van de Silver Nova.

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws