Kroningsvieringen aan boord van Cunard’s drie Queens

Cunard neemt dit weekend deel aan de viering ter ere van de historische kroning van King Charles III met een reeks activiteiten met een kroningsthema, gepland op de drie Queens. Van straatfeesten in de majestueuze Grand Lobby tot muziekoptredens met een thema, films en quizzen, kunnen gasten aan boord van de Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth zich onderdompelen in de koninklijke festiviteiten.

Voor de avond van zaterdag 6 mei heeft Cunard een exclusief Coronation-diner samengesteld, geïnspireerd door King Charles’ liefde voor landbouw, wild en biologische principes. Het bevat een selectie van gerechten met enkele van zijn favoriete ingrediënten, om een ​​maaltijd te creëren die deze gelegenheid perfect herdenkt. Speciaal ontworpen cocktails zullen beschikbaar zijn om te proosten op Hunne Majesteiten The King and The Queen Consort, waaronder een ‘Coronation Oath’ gemaakt met Prosecco, witte Vermouth, pompelmoes en Cardamom Bitters en een ‘Monarch Martini’ met Cunard’s 3 Queens Gin.

De drie schepen zullen op zee zijn voor de grote dag en zenden de ceremonie in Westminster Abbey live uit in de Royal Court Theaters en op de televisietoestellen in de passagiershutten. Gasten op de Queen Elizabeth beginnen net aan hun negen nachten durende rondreis door Zuid-Japan en Taiwan, waarbij ze het verbluffend mooie eiland Hualien en het idyllische paradijs Miyakojima bezoeken, terwijl Queen Victoria terugkeert van een reis van twaalf nachten rond de Canarische Eilanden. Eerder deze week werd een gloednieuwe Coronation Celebration-reis aangekondigd, waarbij de Queen Mary 2 dinsdag vertrok voor een rondreis vanuit Southampton naar Cunards spirituele thuishaven Liverpool. In het Insights-programma aan boord van de hele Cunard-vloot zullen koninklijke commentator Dickie Arbiter, historicus Caroline Aston en etiquette-expert Grant Harrold aanwezig zijn.

Elk schip zal op maandag 8 mei ook een dekwandeling organiseren ter ere van The Big Help Out, om geld in te zamelen voor de jeugdorganisatie The Prince’s Trust, een trotse partner van Cunard sinds de Queen Consort werd genoemd als meter van Queen Victoria in 2007 (foto). Deze belangrijke mijlpaal wordt gevierd tijdens een speciale reis rond de Britse Eilanden in augustus. Tot op heden heeft Cunard dankzij de vrijgevigheid van gasten, bemanning en vrienden meer dan 3,37 miljoen USD opgehaald voor het fonds. De liefdadigheidsinstelling helpt jongeren die met achterstand en tegenspoed te maken hebben gehad om een ​​betere toekomst voor zichzelf op te bouwen door middel van werk, onderwijs en ondernemerschap.

De connecties van Cunard met het Britse koninklijke huis gaan terug tot augustus 1861, toen Prins Alfred met Cunard’s SS Arabia van Halifax naar Liverpool voer. Meer recentelijk is Cunard enorm trots dat leden van de koninklijke familie elk van de schepen in haar huidige vloot hebben gedoopt.

Ook zusterrederij P&O Cruises viert mee. De kroning wordt live uitgezonden aan boord van de schepen van de rederij. Er is een Coronation Party waarop gasten worden aangemoedigd zich uit te dossen in de Britse kleuren (rood, wit en blauw). De schepen pakken uit met een Coronation Big Lunch met livemuziek en animatie onder leiding van het animatieteam. Met The Big Help Out vraagt P&O de gasten om het Teenage Cancer Trust te steunen tijdens een Trek the Deck-uitdaging.

© archieffoto Cunard

Klik hier voor meer nieuws