SH Diana gedoopt in Amsterdam

Swan Hellenic heeft donderdag de SH Diana gedoopt in Amsterdam. Het derde speciaal ontworpen expeditiecruiseschip van de pionier op het gebied van culturele expeditiecruises is nu onderweg naar Tromsø voor een 11-daagse cruise langs de Noorse fjorden. De reis betekent de start van het Arctisch seizoen vooraleer het schip de wereld rondreist.

Meter van de SH Diana is de reisvisionair en -icoon Valerie Ann Wilson, oprichter en CEO van Valerie Wilson Travel. Zij startte meer dan 30 jaar geleden haar reiskantoor in New York met twee medewerkers. Valerie Wilson Travel stelt vandaag 320 mensen tewerk en telt 15 vestigingen. Wilson is ook emeritus voorzitter van de Global Member Advisory Board van het wereldwijde Virtuoso-netwerk van luxe reisadviseurs en erevoorzitter van het Virtuoso Hotels & Resorts Committee. Ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de ‘Lifetime Achievement’ van Virtuoso en Travel Weekly.

Wilson doopte het schip in Amsterdam in aanwezigheid van de directie van Swan Hellenic, lokale hoogwaardigheidsbekleders, media en mensen uit de cruise- en reisindustrie van over de hele wereld. Valerie Ann Wilson: “Ik ben echt zo trots om meter te zijn van dit prachtige nieuwe schip. Het brengt Swan Hellenic’s kenmerkende eigentijdse levensstijl-elegantie naar een nieuw niveau en is een fantastische uitdrukking van de manier waarop Swan Hellenic echt wil dat we ontdekkingsreizigers zijn en de wereld ontdekken. Ik ben niet alleen opgewonden om op de Noorse cruise te vertrekken, maar kijk er ook naar uit om deel te nemen aan SH Diana’s verkenningen over de hele wereld naar plaatsen waar zelfs een veteraan uit de industrie als ik nog nooit van heeft gehoord!”

De slogan van Swan Hellenic luidt ‘See what others don’t’. Dit slaat in de eerste plaats op de vaarschema’s en bestemmingen die de schepen bezoeken. Na het Arctisch seizoen vaart SH Diana helemaal rond Europa naar het Suezkanaal en vervolgt haar weg langs de oostkust van Afrika naar Antarctica waar ze tijdens het winterseizoen 2023-2024 zal varen. Voor CEO Andrea Zito slaat de leuze van de rederij eveneens op de manier waarop de gasten de bestemmingen en bezienswaardigheden met Swan Hellenic ervaren. Een archeologische site komt bijvoorbeeld tot leven wanneer sprekers aan boord het verhaal achter deze stenen vertellen.

Swan Hellenic ging enkele maanden geleden al een samenwerking aan met het SETI Institute om haar gasten deskundige inzichten te bieden in de geschiedenis en de nieuwste ontdekkingen op het gebied van astronomie, astrofysica, astrobiologie en planetaire wetenschap alsook de zoektocht naar andere levensvormen binnen en buiten ons zonnestelsel. Dat gebeurt in het raam van de SETI Explore Space at Sea Series. Andrea Zito wil op termijn met een tiental wetenschappelijke instellingen partnerships aangaan.

Jeunes Restaurateurs

De plechtigheid werd afgesloten met een galalunch aan boord van het expeditieschip, bereid door vijf chefs van de JRE Jeunes Restaurateurs die de officiële lancering van Maris, een nieuwe samenwerking tussen Swan Hellenic en deze gastronomische organisatie van jonge chef-koks inluidde. Dat waren Edwin Soumang (Restaurant One, Nederland), Daniel Canzian (Ristorante Daniel Canzian, Italië), Sabrina Schanz en Patrick von Vacano (Original Beans, Nederland) en Michael Ammon (Gasthof Jakob, Duitsland). Michael bleef aan boord na de festiviteiten als Maris-chef op SH Diana.

Op geselecteerde reizen zal namelijk een chef-kok meereizen die tijdens de cruise een galadiner bereidt. Hij neemt de gasten mee op een reis waarbij ze de gevierde culinaire creativiteit ontdekken die zijn naam heeft gemaakt, gedreven door een passie voor traditie, duurzaamheid en lokale kwaliteitsingrediënten. Op de foto: Swan Hellenic CEO Andrea Zito, JRE CEO Hans Van Manen en JRE Italy Vice President Daniel Canzian.

SH Diana is het derde in een serie van drie elegante, culturele expeditiecruiseschepen met hoge ijsklasse, gemaakt voor eersteklas ontdekkingservaringen over de hele wereld, met een sterke voorkeur voor gebieden met extreme breedtegraden. Naast een 4,6 megawatt dieselelektrisch voortstuwingssysteem met selectieve katalytische reductie en een PC6 ijsversterkte romp, is Diana uitgerust met extra grote stabilisatoren voor passagierscomfort. Met een lengte van 125 m is het schip ontworpen om de meest inspirerende en ontoegankelijke plekken op aarde te verkennen.

SH Diana voldoet daarnaast aan de nieuwste milieuregelgeving en is volledig zelfvoorzienend voor maximaal 40 dagen of 8.000 zeemijl. Het expeditieschip is tevens uitgerust met uitlaatgasreiniging, geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen en de afvalopslagfaciliteiten die nodig zijn voor het werken in gevoelige poolgebieden. Bovendien zijn voorbereidingen getroffen voor de implementatie van zero-emissie batterijtechnologie, die het ook mogelijk zou maken om geruisloos te opereren in havens, mariene reservaten en andere gevoelige natuurgebieden.

SH Diana biedt ruime 5-sterrenaccommodatie voor 192 gasten in 96 hutten en suites, de overgrote meerderheid met grote balkons. Het vaartuig wordt beheerd door een team van 141 bemanningsleden om persoonlijke service van het hoogste niveau te bieden.

SH Diana is vanuit Amsterdam vertrokken voor de culturele expeditiecruise ‘Norway Explored’, een 11-daagse odyssee door de fjorden naar Tromsø. We reizen een deel van de cruise mee en brengen volgende week uitgebreid verslag over het Swan Hellenic-product.

Bekijk hier de eerste interieurbeelden van de SH Diana.

Klik hier voor meer nieuws