Italiaanse driesterrenchef opent Anthology op Explora

Explora Journeys, het luxe lifestyle-merk van de MSC Group, kondigt een samenwerking aan met de wereldberoemde Italiaanse chef-kok Mauro Uliassi om een unieke culinaire ervaring samen te stellen voor het restaurant Anthology op Explora I. Gasten kunnen het menu ervaren vanaf de Maiden Journey op 17 juli tot de aankomst in New York op 25 september 2023. Als eerste gastchef bij Anthology, een van de 11 culinaire ervaringen aan boord, zullen chef Uliassi en zijn team een kunstzinnige mix van traditie en moderniteit in de Italiaanse keuken laten zien.

Chef-kok Mauro Uliassi staat bekend om zijn innovatieve en inventieve benadering van de Italiaanse keuken. Zijn culinaire creaties hebben hem wereldwijde bekendheid opgeleverd. Hij behaalde drie Michelinsterren met zijn restaurant Uliassi in Senigallia bij Ancona aan de Adriatische kust. Uliassi’s keuken weerspiegelt zijn passie voor de zee en zijn diepe respect voor het milieu, terwijl hij de unieke smaken en texturen van de oceaan viert. Hij past volgens de rederij perfect bij Explora Journeys’ ethos van duurzame en lokaal geproduceerde eetervaringen.

Jason Gelineau, Head of Product, Explora Journeys spreekt zijn enthousiasme uit over de samenwerking. “We zijn verheugd chef-kok Uliassi aan boord van Explora I te verwelkomen en onze gasten de kans te bieden om te genieten van zijn werkelijk uitzonderlijke culinaire creaties. Hedendaagse technieken en creativiteit in balans brengen met een diep respect voor de regionale culinaire geschiedenis, onze chef-koks hebben één doel: zorgen dat de gasten herinneringen met zich meedragen lang nadat hun reis is beëindigd.”

Het Anthology-restaurant van Explora I wil een culinair podium voor gastchefs zijn om menu’s samen te stellen in samenwerking met Franck Garanger, Explora Journeys’ Head of Culinary. ervaring. Het restaurant straalt verfijnde elegantie en intieme sfeer uit met de mogelijkheid om buiten te dineren.

Chef-kok Mauro Uliassi: “Ik ben verheugd om samen te werken met Explora Journeys en mijn culinaire creaties naar de gasten aan boord van Explora I te brengen. Ik ken de MSC-groep al vele jaren en deze samenwerking ligt echt dicht bij mijn hart. Het is een unieke kans om mijn interpretatie van de Italiaanse keuken te laten zien en de schoonheid en duurzaamheid van de zee te vieren. Geïnspireerd door de eindeloze schatten van de oceaan, kijk ik ernaar uit om een echt multi-zintuiglijke ervaring te creëren voor gasten die dineren bij Anthology. “

Volgens Explora Journeys blijft het merk luxe oceaanreizen herdefiniëren. De samenwerking met chef-kok Mauro Uliassi is slechts een nieuwe stap in de richting van het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan gasten. “Explora Journeys geeft de veeleisende luxereiziger van vandaag de kans om een echt transformerende en doelgerichte oceaanreiservaring te ervaren, die zowel de essentie van elke bezochte bestemming weerspiegelt als de kosmopolitische en levendige Europese luxe van het merk.”

Dineren bij Anthology moet een unieke ervaring zijn die ontdekking en verrijking mogelijk maakt. Het toprestaurant op Explora I  maakt geen deel uit van de inclusieve culinaire ervaringen. Gasten betalen 190 euro per persoon voor het degustatiemenu. Een bijhorend wijnarrangement kost 75 euro per persoon.

© foto’s Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws