Hapag-Lloyd Cruises beëindigt eerste winter met drie expeditieschepen in Antarctica

Hapag-Lloyd Cruises reisde afgelopen winterseizoen voor het eerst met alle drie de schepen van de nieuwe expeditievloot naar Antarctica. Na de veelbewogen reis keren gasten en bemanningsleden terug naar warme streken vol avonturen en met nieuwe kennis. Op Antarctica leven acht soorten pinguïns. De experts en wetenschappers die de expeditiereizen vergezelden, registreerden waarnemingen van alle acht in hun logboeken, evenals vier soorten walvissen, zeeolifanten, zeeluipaarden, zeehonden en tal van vogelsoorten.

Terwijl de Hanseatic nature komende winter voor het eerst in het ijs van het hoge noorden van Europa wordt getrokken, beginnen de zusterschepen Hanseatic inspiration en Hanseatic spirit aan nieuwe Antarctische avonturen die hen naar de Zuidpoolcirkel en verder brengt. Als de twee identieke, ultramoderne expeditieschepen begin december 2023 vertrekken naar de zuidelijke poolzee, is de Antarctische zomer niet ver weg. In het Zuidpoolgebied kunnen de gasten van de kleine en behendige schepen een echte geest van ontdekking verwachten. Die combineert spannende activiteiten op het land met deskundige kennis en tientallen jaren ervaring in reizen in het ijs.

Pinguïns vormen een belangrijk onderdeel van de fauna van Antarctica en expeditiereizigers hebben een unieke kans om deze bijzondere dieren van dichtbij te zien. De winter van 2022/23 was bijzonder veelbelovend voor de gasten van de expeditievloot van Hapag-Lloyd Cruises op het gebied van natuur- en dierobservaties! Alle pinguïnsoorten die in het gebied leven, werden waargenomen op de in totaal 15 Antarctische reizen: de trotse keizer- en koningspinguïns, de Adeliepinguïn, de kinbandpinguïn, de ezelspinguïn en de Magelhaenpinguïn tot aan de goudkuifpinguïn en de rotspinguïn.

Naast de pinguïns duiken er met een beetje geluk ook zeehonden op bij een van de vele ijsschotsen, van waarop ze op jacht gaan. De waarnemingen van de Antarctische dwergvinvissen en de blauwe en bultrug-walvissen zijn ook spectaculair. De kapitein en de bemanning stoppen spontaan het schip zodat de gasten de machtige dieren kunnen observeren. De Zodiacs worden bijna dagelijks gebruikt om zeeolifanten, zeeluipaarden of pelsrobben te ontdekken. Als de gasten naar de hemel keken, fascineerden albatrossen en aalscholvers met hun jachttechnieken en vliegkunsten in deze fascinerende witte wereld van het zuidelijke poolgebied.

Deskundige kennis aan boord en aan land

De nieuwe expeditieklasse van Hapag-Lloyd Cruises is gebouwd voor extremen en heeft de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen (PC6). Door de scheepsconstructie met veel ruime buitenruimtes, twee uitschuifbare glazen balkons en het dek rondom het voorschip kunnen gasten vanaf de eerste rij de natuur observeren. 17 Zodiacs aan boord maken landingen in afgelegen expeditiegebieden mogelijk, ongeacht de haven. Elke expeditie wordt begeleid door Duitstalige experts uit verschillende vakgebieden. Zij zijn competente contacten voor activiteiten zoals landingen met de Zodiacs en lezingen en discussies in het HanseAtrium.

Elke reis naar Antarctica moet worden goedgekeurd door het Federale Milieuagentschap in een uitgebreid proces. Naast het vanzelfsprekend naleven van alle regelgeving stelt Hapag-Lloyd Cruises ook hoge eisen aan reizen naar gevoelige gebieden. Als langdurig lid van de Association of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO) en de International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO), zet Hapag-Lloyd Cruises zich in om gevoelige natuur met respect te behandelen. De expeditievloot beschikt over de nieuwste milieutechnologie en gebruikt, zoals alle schepen van Hapag-Lloyd Cruises, helemaal geen zware stookolie en maakt gebruik van laagzwavelige gasolie voor de scheepvaart. De schepen hebben een SCR-katalysator die de uitstoot van stikstofoxide met bijna 95 procent vermindert. Verder zijn de schepen uitgerust met roeren met speciale propellers en hebben ze een speciale rompconstructie. Beide elementen dragen bij aan het verminderen van het brandstofverbruik en daarmee het verminderen van de uitstoot.

© foto’s Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws