Hallo Vista, bedankt Frank

Oceania Cruises heeft in Valletta haar nieuwste schip Vista gedoopt. Tegelijk nam de rederij afscheid van haar stichter Frank Del Rio senior die na twintig jaar de fakkel doorgeeft aan zijn zoon Frank Del Rio junior als voorzitter van Oceania Cruises en Harry Sommer als nieuwe CEO van de moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings. “Ik laat het schip achter in de beste handen en kon niet fierder zijn op wat we hebben bereikt. Bon Voyage!” stelde Del Rio in zijn afscheidstoespraak.

De doopplechtigheid van Vista was vooral een hulde aan Frank Del Rio. Harry Sommer die hem opvolgt als voorzitter en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings, de moedermaatschappij van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises: “Frank nam mij onder zijn vleugels en was sindsdien mijn leermeester. Sinds hij in 1993 het bedrijf oprichtte en een voormalig Renaissance-schip overnam, legde hij de lat steeds hoger. Ik dank hem voor zijn leiderschap, mentorschap en dit prachtige nieuwe schip.” Sommer ging ook even in op zijn rol als nieuwe topman van NCLH. De drie hoekstenen van zijn beleid zullen de gastenbeleving zonder compromis, de technologische innovatie en de samenwerking met de reispartners zijn.

Zo vader, zo zoon

Frank Del Rio junior die de leiding over Oceania Cruises overneemt, omschreef zijn vader als een icoon van de industrie, een levende legende en zijn held. “Oceania Cruises is de beste culinaire en bestemmingsgerichte cruiserederij in de wereld. We hebben dit merk opgebouwd en hebben deze onderscheidingen verdiend. Vista vertegenwoordigt de toekomst van Oceania Cruises en dit is nog maar het begin!” Hij verwees onder meer naar de recente upgrades van de kajuiten en publieke ruimtes op de bestaande schepen en het nieuwe vlaggenschip met nog meer restaurants en een hoogstaander entertainment. Ook wil hij samenwerken met de bestemmingen om nog meer unieke havens te kunnen aanbieden. Hij noemde de lancering van het nieuwe schip een viering van de reisindustrie die twintig jaar lang in de rederij heeft geloofd en Oceania mee heeft gemaakt tot wat ze vandaag is.

De toespraak van de emotionele Frank Del Rio senior was één groot dankwoord. Hij schetste op een eigenzinnige manier de geschiedenis, van hoe hij geld leende van gezinsleden, bij de bankiers aanklopte om de aankoop van het eerste schip te kunnen financieren en de reisagente die ooit de eerste boeking maakte, tot het bedrijf zoals het er vandaag staat. Hij dankte de vele mensen – waarvan er talrijk aanwezig waren op de viering – die onderweg in hem hebben geloofd.

Het leven is volgens Frank Del Rio kansen grijpen en dromen waarmaken. De uittredende voorzitter bracht ook uitgebreid hulde aan zijn vrouw Marcia die al meer dan een halve eeuw aan zijn zijde staat, vernoemde zijn kinderen en kleinkinderen en wees er vooral op dat hij met Oceania zijn belofte heeft waargemaakt. “In 1998 beloofde ik mijn toen 20-jarige zoon dat hij ooit zijn eigen cruiserederij zou leiden. Wel junior, we hebben het gedaan!”

De viering eindigde met de doop van de Vista door Giada De Laurentiis. Zij is een gevierde Italiaans-Amerikaanse chef-kok, auteur, restaurateur en Emmy Award-winnende food-persoonlijkheid. Zij mocht op de scene de hendel overhalen die de fles champagne los liet tegen de romp van de Vista. Het nieuwe vlaggenschip van Oceania Cruises vaart met 1.200 gasten en 780 bemanningsleden nog het hele zomerseizoen in de Middellandse Zee.

Klik hier voor meer nieuws