MSC Cruises kondigt uitbreiding wereldwijde Formule 1-partnerschap aan

MSC Cruises verlengt haar wereldwijde partnerschap met de Formule 1. De aankondiging vond plaats in Miami, aan de vooravond van de Grand Prix. MSC Cruises blijft daarmee de officiële cruisepartner van de Formule 1 tot het einde van het FIFA-wereldkampioenschap in 2026.

Dankzij de groeiende belangstelling voor het Formule 1-universum wereldwijd en in het bijzonder op belangrijke markten voor MSC Cruises, heeft het huidige partnerschap volgens de rederij sterke resultaten opgeleverd voor het bedrijf en zijn productportfolio. Door het grote succes van de samenwerking tussen deze twee prestigieuze merken heeft MSC Cruises toegezegd dit partnerschap verder te activeren door middel van een verrijkt programma.

Als onderdeel van de overeenkomst zal MSC Cruises tijdens geselecteerde Grand Prix-weekenden schepen langszij positioneren om een unieke gastvrijheidservaring van het circuit naar het schip te bieden. Het eerste van deze evenementweekenden vindt plaats in november in Abu Dhabi, voor de laatste race van het seizoen 2023. MSC Virtuosa zal het Grand Prix-weekend in het dok doorbrengen en motorsportfans unieke accommodatie, hospitality en transportpakketten aanbieden, waaronder VIP-formules. Dit concept zal worden verrijkt en ingezet op andere bestemmingen, met andere schepen, vanaf het seizoen 2024. (Lees de details in eerder bericht.)

Daarnaast is MSC Cruises bevestigd als hoofdsponsor van de F1 Grand Prix van België in juli 2023 in Spa-Francorchamps. Als zodanig zal het merk onder meer immersief entertainment aanbieden voor toeschouwers in de Fan Zone. Meer hoofdsponsorovereenkomsten zullen binnenkort worden onthuld, voor andere Grand Prix van het F1 Wereldkampioenschap 2024.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises : “Formule 1 en MSC Cruises zijn uitstekende partners op vele niveaus. Ons succes is niet alleen gebaseerd op teamwerk, maar ook op onze gezamenlijke inzet voor duurzame verandering. We willen de toekomst van onze respectieve industrieën vormgeven en een blijvende erfenis achterlaten voor de komende generaties. Onze beide merken zijn toonaangevend in hun sector en dragen bij tot duurzame verandering. Om al deze redenen zetten wij ons wereldwijd voor de lange termijn in voor Formule 1. We kijken ernaar uit om deze bijzondere samenwerking in de loop der jaren te zien evolueren.”

Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van de Formule 1: “We zijn verheugd om ons partnerschap met MSC Cruises uit te breiden, aangezien onze beide merken streven naar innovatie en uitmuntendheid. Deze samenwerking heeft al uitstekende resultaten opgeleverd en we kijken ernaar uit om onze relatie te versterken. Samen zullen we de grenzen blijven verleggen en nieuwe normen stellen op het gebied van sport en gastvrijheid.”

© foto’s MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws