VIVA Cruises bestaat vijf jaar

Viva Cruises blaast dit jaar vijf kaarsjes uit en staat inmiddels bekend om haar uitmuntende kwaliteit. Het eerste jubileum wordt volgende maand gevierd aan boord van de Viva One. Gasten die nu de jubileumcruise boeken, ontvangen niet alleen vijf procent korting, maar genieten bovendien van interessante voordelen.

Exact vijf jaar geleden zag Viva Cruises het levenslicht. De maatschappij maakt deel uit van de Zwitserse rederij Scylla AG die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. De eerste Viva-riviercruise schoot in november 2018 uit de startblokken. Directeur Andrea Kruse was er toen al bij. “Viva Cruises maakte de afgelopen jaren een heuse evolutie mee. De maatschappij telde in het begin slechts twee werknemers. Nu bestaat het team in Düsseldorf uit achttien mensen. Daar ben ik bijzonder trots op.”

In maart 2020 volgde een nieuwe mijlpaal. Viva Cruises voegde de Viva Tiara toe aan haar vloot. Het eerste schip waarop passagiers het hele jaar door terecht konden. “Daarna brak de Covid-pandemie uit, een heuse uitdaging voor zo’n jonge onderneming. Toch bleven we enthousiast en pakten we de crisis snel aan. We startten met korte, vierdaagse riviercruises door Duitsland. Een concept dat succes oogstte en vandaag nog altijd deel uitmaakt van ons programma”, licht Kruse toe.

In maart 2022 stuntte Viva Cruises opnieuw. Toen doopte de rederij haar exclusieve nieuwbouwschip Viva One in Düsseldorf. Met de al even vooruitstrevende Viva Two kwam er eerder dit jaar een mooi vervolg op dat verhaal. Voor volgend jaar staat alweer een nieuw hoofdstuk gepland met de lancering van de Viva Three.

Acht schepen

Als passagier stap je aan boord van één van de acht premium Viva-cruiseschepen. Daarmee vaar je Europa’s mooiste rivieren af. Overdag struin je dus door steden als Düsseldorf, Boedapest of Parijs, terwijl je ’s avonds door het weelderige schip flaneert. Daar geniet je van een uitgebreid, culinair diner en doe je je tegoed aan een verfrissende aperitief.

Of je nu een week op het schip verblijft of kiest voor een kortere trip, alles aan boord is inbegrepen: van ontbijt, lunch en diner tot de (alcoholische) dranken, fooien en toegang tot het wifinetwerk. Daarnaast is de meerderheid van de kamers uitgerust met een Frans balkon en kom je heerlijk tot rust op het zonnedek of in het plonsbad. Vergelijk de Viva-schepen dus gerust met drijvende boetiekhotels.

Vijf procent korting op verjaardagscruise

Het Viva-verjaardagsfeest vindt volgende maand plaats op de Viva One. Van 24 juni tot 1 juli 2023 vaart het rivierschip uit voor een speciale jubileumcruise. Passagiers vertrekken vanuit het bruisende Düsseldorf richting Nederland. Daar houden ze halt in Amsterdam, Hoorn en Rotterdam. Daarna gaat het richting Brussel en Antwerpen. Nijmegen is de laatste tussenstop voordat het schip koers zet naar zijn eindhalte Düsseldorf.

Wie z’n ticket voor 15 mei 2023 boekt, ontvangt vijf procent korting. En da’s niet alles: ook de treinreis naar Düsseldorf is inbegrepen. Rij je met de auto naar de vertrekhaven? Dan krijg je een parkeerkaart cadeau. De jubileumcruise heeft zelfs nóg een verrassing in petto: passagiers nemen ook gratis deel aan zes excursies. Zo bezoeken ze onder meer de Amsterdamse uitkijktoren A’DAM Lookout, het Antwerpse chocolademuseum en de Rotterdamse Markthal.

Meer inlichtingen en boekingen via jouw reisagent, de Viva Cruises-website of het nummer + 32 3 375 17 97.

© foto’s Viva Cruises

Klik hier voor meer nieuws