A Star is Born voor Princess Cruises

Star Princess wordt de naam van het tweede schip van de Sphere Class van Princess Cruises. Het zusterschip van de Sun Princess is gepland om in augustus 2025 in de vaart te komen en zal debuteren in de Middellandse Zee. Het nieuwe schip wordt het tweede vaartuig in de Princess-vloot dat wordt aangedreven door LNG-brandstoftechnologie en zal beschikken over de meest geavanceerde duurzame innovaties die beschikbaar zijn.

Star Princess, momenteel in aanbouw op de Fincantieri-scheepswerf in Italië, voegt zich bij Sun Princess als het grootste schip ooit gebouwd voor Princess. Het meet 175.500 ton en zal een capaciteit van 4.300 gasten hebben. Het nieuwe schip wordt gebouwd op een platform dat duidelijk anders en uniek is voor het merk, ontworpen om tegelijkertijd het Princess-erfgoed te omarmen en de romantiek van de zee te vieren door meer dynamische, naar buiten gerichte uitzichten te bieden.

Hoewel 20 procent groter dan alle bestaande schepen van de lijn, behoudt het Star Princess-ontwerp de meer intieme instellingen waar Princess bekend om staat, met een aantal nieuwe en baanbrekende ruimtes die ook te vinden zijn op de Sun Princess. De rederij noemt onder meer The Dome, een transformerende uitgaansgelegenheid geïnspireerd op de terrassen van Santorini, de Piazza als kloppend hart van het schip en ingericht onder een glazen koepel, de Princess Arena, een configureerbaar, technologisch geavanceerd hoofdtheater waarmee Princess een verscheidenheid aan innovatieve entertainmentconcepten kan produceren en het hoofdrestaurant met een onvergetelijk uitzicht over de kielzog.

Dit tweede Sphere Class-schip biedt ook een aantal spectaculaire functies met een scala aan opwindende nieuwe eet- en drinkconcepten, een uitgebreid casino, een Lotus Spa met twee verdiepingen en betoverend entertainment met als headliner Cirque Éloize. Gasten kunnen verder genieten van de uitgebreide accommodatie-opties met luxe passagiershutten en suites, waaronder de nieuwe Reserve en Signature Collections. Star Princess zal ook de exclusieve Princess Medallion-service presenteren die de leidende positie van Princess in het leveren van uitzonderlijke gepersonaliseerde ervaringen uitbreidt.

Derde Ster Princess

De nieuwe Star Princess wordt het derde schip met deze naam. Het eerste Star Princess-schip van Princess werd voor het eerst gelanceerd in 1988 als Sitmar Fair Majesty. Met de fusie van Sitmar Cruises tot Princess trad ze in 1989 in dienst als Star Princess en werd gedoopt door de legendarische actrice en humanitaire activiste Audrey Hepburn. De tweede Star Princess werd gelanceerd in 2002, als het derde Grand Class-schip dat een belangrijke rol speelde in de evolutie van het merk met populaire aanbiedingen zoals Anytime Dining, destijds het enige dinerprogramma in de branche dat gasten de vrijheid gaf om te dineren waar, wanneer en met wie ze willen. Verdere details over de nieuwe Star Princess, waaronder restaurants, entertainment, voorzieningen aan boord en toekomstige reisroutes, zullen in de komende maanden worden gedeeld.

Star Princess debuteert op 4 augustus 2025 en vaart op een negendaagse inaugurele Italië en Griekenland-reis vanuit Civitavecchia (Rome) naar Korfoe, Kotor, Mykonos, Santorini en Napels (voor Capri en Pompeï). Daarna volgt een verscheidenheid aan 9- en 10-daagse cruises vanuit Rome, Athene of Triëst die idyllische kusthavens aandoen. Het Europa 2025-programma van Star Princess gaat op 1 juni 2023 in de verkoop.

© rendering Princess Cruises

Klik hier voor meer nieuws