Regent Seven Seas Cruises onthult culinaire ervaringen in Alaska

Regent Seven Seas Cruises breidt het eerste cruiseseizoen van Seven Seas Explorer in Alaska uit met authentieke culinaire ervaringen.  Het thema van de drie Epicurean Explorer Tours en de twee nieuwe Culinary Arts Kitchen Experiences is de keuken van het noordwestelijke deel van het Noord-Amerikaanse continent. Hoogtepunten zijn een bezoek aan een duurzame oester- en kelpkwekerij, een catamarantocht naar een broedplaats voor duurzame wilde Alaska-zalm en de mogelijkheden om tijdens de lunch lokale lekkernijen zoals vis en ambachtelijk gebrouwen bier te proeven.

Seven Seas Explorer is een van de meest luxueuze schepen in Alaska. Het verzorgt tussen Seward in Alaska en Vancouver in British Columbia dit zomerseizoen 15 trips met 7 overnachtingen. Van juni tot en met september genieten niet meer dan 746 gasten een ongekende service in exquise restaurants en luxe ingerichte suites terwijl zij het beste van Alaska ontdekken. Gasten cruisen langs de kliffen en watervallen van de Misty Fjords, verdiepen zich in de legendarische personen die Skagway ooit kleur hebben gegeven en kijken met ontzag naar de enorme ijsmassa’s die van de Hubbard Glacier zijn afgekalfd en in het water zijn beland.

“De nieuwe culinaire ervaringen die wij tijdens dit eerste cruiseseizoen van Seven Seas Explorer in Alaska aanbieden, staan in het teken van onderwerpen die onze gasten nauw aan het hart liggen,” aldus Kathryn Kelly, Executive Chief Director of Culinary Enrichment bij Regent Seven Seas Cruises. “We nodigen onze gasten uit om The Last Frontier te verkennen. Ze maken kennis met duurzame visserij en aquacultuur, leren in onze kookschool hoe ze zelf visgerechten bereiden en krijgen inzicht in de authentieke culinaire tradities van de oorspronkelijke bewoners en immigranten die in het majestueuze Alaska leven.”

Hoogtepunten

Op de Epicurean Explorer Tours brengen de gasten in Ketchikan samen met een Chef Instructor een bezoek aan een duurzame oester- en kelpkwekerij. Ze zien er met eigen ogen hoe de schelpdieren de nodige zorg krijgen om van een mini-oester uit te groeien tot een oester die groot genoeg is voor de verkoop. Het familiebedrijf had in Alaska een primeur met het oogsten van kelp wat alleen mogelijk is dankzij de uitzonderlijke wateromstandigheden in de baai. Gasten mogen de oesters en het kelp proeven en ervaren zo zelf hoe bepalend de omstandigheden zijn voor de kwaliteit. Na een bezoek aan de kwekerij krijgen de deelnemers aan boord een Culinary Arts Kitchen Experience van 90 minuten en leren zij zeven culinaire technieken om na de cruise thuis de heerlijkste visgerechten te bereiden.

Tijdens een excursie in Sitka duiken de deelnemers onder in de zalmindustrie van Alaska. Op weg naar een lokale viskwekerij worden ze getrakteerd op het prachtige landschap van Silver Bay, een regio vol historie. Met een overdekte catamaran varen ze over het fjord naar de kwekerij voor duurzame wilde Alaska-zalm. De excursie wordt afgesloten met een vislunch in een lokaal restaurant waar een beroemde lokale chef-kok de scepter zwaait.

In Juneau heeft Regent een excursie samengesteld waarbij gasten een rondrit door het prachtige landschap combineren met een gastronomische lunch met lokale vis en ambachtelijk gebrouwen bier. Tijdens de tour onder begeleiding van een van de Chef Instructors en een bekende plaatselijke kok leren ze meer over de visindustrie en de lokale passie voor ambachtelijk gebrouwen bier. De excursie wordt afgesloten met een begeleide wandeling langs delicatessenwinkels in Juneau.

Daarnaast stelt de luxerederij twee Culinary Arts Kitchen Experiences voor. ‘Taste the Northwest Kitchen’ omvat recepten van gevierde chef-koks en bejubelde restaurants in Vancouver BC en Seattle. Op ‘Find Another Fish’ gaat het Culinary Enrichment-team met gasten naar lokale markten en leert hen hoe ze de keuze voor duurzame vis maken, zowel thuis als in restaurants.

© foto’s Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws