MSC Cruises onthult details over doop MSC Euribia in Kopenhagen

Met minder dan een maand te gaan, heeft MSC Cruises meer details onthuld over de doopceremonie waarmee het meest milieuvriendelijke schip van de maatschappij tot nu toe, MSC Euribia, op 8 juni in Kopenhagen wordt gelanceerd. De Scandinavische hoofdstad is gekozen als locatie voor het schip vanwege haar rijke maritieme erfgoed en toewijding aan duurzaamheid.

MSC Euribia is volgens de rederij “Built for the future” en het meest energie-efficiënte cruiseschip van de maatschappij. Het nieuwe vlaggenschip is het tweede vaartuig in de MSC-vloot dat wordt aangedreven door LNG, de schoonste en meest efficiënte brandstof die momenteel op commerciële schaal beschikbaar is. Ze zal ook beschikken over diverse milieutechnologieën, waaronder de Baltic Standard, geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen, afvalverwerking, energie-efficiënte maatregelen en innovatieve systemen voor het beheer van onderwaterstraling om de potentiële impact op het mariene milieu te verminderen. Frank Van den Steen, CEO MSC Cruises Benelux: “MSC Euribia is op vele vlakken een bevestiging van ons engagement naar duurzaamheid en MSC Cruises is vastbesloten hierin een leidende rol te spelen.”

Om de lancering van het schip te vieren, nodigt MSC Cruises hoogwaardigheidsbekleders, belangrijke reispartners, internationale media en bekende namen uit, waaronder Hollywoodster en Oscar-winnares Sophia Loren. De Italiaanse actrice heeft een langdurige persoonlijke relatie met de cruisemaatschappij en zal voor de 19de keer de rol van peetmoeder vervullen voor een schip van MSC Cruises.

Sarah Grünewald, een bekende Deense televisiepresentatrice, actrice en model treedt op als ceremoniemeester. Tijdens het evenement kunnen de gasten een aloude traditie verwachten van het breken van een fles champagne tegen de boeg van het schip, een galadiner en live entertainment en optredens, waaronder een speciale dj-set om de avond af te sluiten door de wereldberoemde Franse dj en platenproducent Bob Sinclar. Na het evenement begint MSC Euribia aan haar zomerprogramma met weekcruises vanuit Kiel in Duitsland en Kopenhagen naar de Noorse fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flåm.

Belangrijke nieuwigheden

Het event laat de gasten als eerste kennismaken met de hoogtepunten van de MSC Euribia. Een van de blikvangers wordt het kunstwerk ‘Street. 2023’ van de bekende Britse kunstenaar Julian Opie in l’Atelier du Voyageur-bar. Het werk, speciaal besteld voor MSC Euribia, is een 11 op 2 m grote led-scherm met wandelende figuren in Opie’s kenmerkende stijl.

De Carousel Lounge op het achterdek van het schip biedt een nog mooier panoramisch uitzicht op de oceaan. Overdag kunnen gasten hier ontspannen of deelnemen aan diverse recreatieve activiteiten, terwijl ze elke avond kunnen genieten van live muziek door onder meer de Big Band at Sea, een van de grootste big bands op zee.

Verder spreekt de rederij van een revolutionaire kinderzone. Die omvat 700 m² aan binnenruimte en is toegespitst op kinderen en tieners van 0 tot 17 jaar. Er zijn zeven ruimtes, elk voor een andere leeftijdsgroep, waaronder het nieuwe! MSC Foundation Lab met een kindergedeelte en een activiteitenprogramma voor kinderen en tieners over duurzaamheid.

Gasten kunnen kiezen uit 10 eetgelegenheden, waaronder vijf specialiteitenrestaurants. Hiertoe behoren het opwindende gloednieuwe Le Grill, een stijlvol Frans restaurant waar bistro en steakhouse samenkomen en Kaito Sushi & Robatayaki, een vaste waarde op de schepen van MSC Cruises met nu voor het allereerst een Robatayaki.

Ook vinden reizigers er vijf zwembaden en het Ocean Cay AquaPark met koraalthema en drie waterglijbanen. Het Delphi Theatre met 945 zitplaatsen biedt elke avond live entertainment met een compleet zevendaags programma van topshows.

Het schip omvat 21 bars en lounges met vijf buiten- en 16 binnenruimtes om aan de behoeften en voorkeuren van iedereen te voldoen. De passagiers kunnen op verkenning gaan en elkaar ontmoeten in de Galleria Euribia, de langste led-dome op zee. Hier wachten tal van winkels, restaurants en entertainmentopties om ontdekt te worden.

© foto en renderings MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws