Seabourn en HAL installeren Starlink-wifi

Seabourn rust haar twee expeditieschepen, Seabourn Venture en Seabourn Pursuit, uit met de volgende generatie wifi-connectiviteit van SpaceX’s Starlink. De geüpgradede technologie zal de expeditiegasten van Seabourn snellere service, betere connectiviteit en betrouwbaardere wifi bieden, overal waar de diensten van Starlink beschikbaar zijn. Ook bij Holland America Line bieden de eerste schepen Starlink aan.

Seabourn Venture is het eerste schip in de Seabourn-vloot dat vanaf heden de wifi-technologie van Starlink aanbiedt, net op tijd voor het tweede Arctische seizoen van het schip. Het tweede expeditieschip Seabourn Pursuit zal na de lancering in de zomer van 2023 worden uitgerust met de verbeterde wifi-connectiviteit. De schepen zullen op die manier de best beschikbare wifi-ervaring bieden, zodat gasten in contact kunnen blijven  terwijl ze enkele van de meest interessante en afgelegen bestemmingen ter wereld verkennen.

“We zijn toegewijd aan het bieden van de beste ultraluxe expeditie-ervaringen op zee en het Starlink-partnerschap zal een aanzienlijk verbeterde connectiviteit bieden tijdens onze expeditiereizen”, aldus Natalya Leahy, president van Seabourn. “Van de poolgebieden tot Australië en de Stille Zuidzee, onze gasten zullen een betrouwbaardere verbinding ervaren, waardoor ze die speciale momenten en ervaringen kunnen delen met hun dierbaren terwijl ze varen op Seabourn Venture en Seabourn Pursuit.”

Kathleen Erickson, vicepresident technologie van Seabourn en Holland America Line voegt er nog aan toe: “Starlink biedt internetmogelijkheden en -functionaliteit om te voldoen aan de groeiende vraag naar service wereldwijd. Ik ben zo blij dat gasten en bemanningsleden op onze beide expeditieschepen zullen profiteren van deze innovatieve technologie.”

Starlink op Alaska-afvaarten

Ook zusterrederij Holland America Line is intussen begonnen met het installeren van SpaceX’s Starlink. Een van de eerste schepen die werd uitgerust is de Koningsdam die deze zomer in Alaska vaart. De technologie werd geïnstalleerd tijdens een droogdok in april en is nu vier weken in bedrijf. De feedback is alvast positief. Een sneller en meer betrouwbaar internet is belangrijk in deze regio waar weersinvloeden, constructies en bergen de traditionele technologie kunnen uitdagen.

“Voor onze gasten en onze teamleden is het behouden van de connectiviteit die ze thuis gewend zijn een belangrijk onderdeel van de cruise-ervaring”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Toegevoegde bandbreedte betekent dat onze gasten de geneugten van het verkennen van Alaska in realtime kunnen delen en dat ons team in contact kan blijven met thuis.”

Sinds de ontvangst van de nieuwe technologie heeft Koningsdam een ​​18-daagse cruise heen en terug gevaren van Vancouver naar Hawaï en is nu begonnen aan haar zevendaagse Alaska Inside Passage-reizen vanuit Vancouver naar Glacier Bay, Juneau, Ketchikan en Skagway.

“Hoewel we het systeem nog maar net gebruiken, is de feedback van gasten en teamleden tot nu toe zeer positief”, zegt Kathleen Erickson. “We horen van gasten dat e-mails en sociale media goed presteren. Teamleden vertellen ons dat internetoproepen naar dierbaren thuis veel sterker zijn. Dat is een verbinding die veel betekent.”

© foto’s Seabourn en Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws