Princess viert in 2025 veertigste verjaardag in Europa

Princess Cruises viert in 2025 haar 40ste verjaardag in Europa en dat zal niet ongemerkt voorbijgaan. Voor het jubileum zullen zes schepen in Europa varen, waaronder Star Princess en Sun Princess, twee van haar nieuwste en grootste schepen, in de Middellandse Zee.

“Het cruise- en cruisetourseizoen 2025 biedt reizigers die op zoek zijn naar het ultieme Europese avontuur een overvloed aan natuurschoon, geschiedenis en tradities, gecombineerd met diverse culturen, terwijl ze tegelijkertijd genieten van een ontspannen, stressvrije reiservaring op zes Princess-cruiseschepen”, zegt de rederij in de aankondiging. Nieuw zijn de Star Princess en Sun Princess. Daarnaast bezoeken Majestic Princess, Sky Princess, Regal Princess en Emerald Princess ons continent. De cruises aan boord van de Sky Princess, Regal Princess en Emerald Princess vanuit Southampton gaan op 25 mei in de verkoop. Vanaf 1 juni zijn ook de kajuiten en suites te boeken op de Star Princess, Sun Princess en Majestic Princess die in de Middellandse Zee varen.

Middellandse Zee

Princess bezocht in 1985 voor het eerst de Middellandse Zee. Om het 40-jarig jubileum te vieren, voegt de nieuwe Star Princess zich voor haar debuutseizoen bij het zusterschip Sun Princess. Haar eerste reis vertrekt op 4 augustus 2025 en omvat een negendaagse Grand Mediterranean-cruise naar Italië en Griekenland, heen en terug vanuit Rome. Daarna volgen uiteenlopende tiendaagse reizen vanuit Rome naar iconische bestemmingen zoals Firenze, Barcelona en Mykonos. Sun Princess zal een reeks van zevendaagse mediterrane reizen varen vanuit Barcelona, ​​Rome of Athene, waarbij ze onder meer Istanbul, Napels en Santorini aandoet.

Beide nieuwste schepen bieden plaats aan 4.300 gasten, omvatten meer dan 1.500 balkons en 29 restaurants en bars op 21 dekken. Hun baanbrekende ontwerp concentreert zich op een glazen bol die de Piazza met licht doordrenkt. Een andere opvallende locatie is The Dome, een hypermoderne entertainmentruimte op het bovendek, geïnspireerd op de gelaagde kliffen van Santorini.

Ook Emerald Princess, Majestic Princess en Sky Princess vieren tussen maart en november 2025 mee met een breed scala van 7 tot 31-daagse mediterrane afvaarten. Cruises vertrekken vanuit Rome (Civitavecchia), Londen (Southampton), Athene (Piraeus), Triëst (Venetië) en Barcelona.

Gasten verkennen de ruïnes van het oude Rome, Athene en Efeze en kunnen zich onderdompelen in de kunst in de Vaticaanse musea of de grillige architectuur van Barcelona. Ze snuiven de cultuur en keuken van tijdloze steden zoals Marseille en Istanbul op, bewonderen het adembenemende uitzicht en het rode strand van Santorini of bezoeken de ruïnes van Pompeï. Nieuw voor 2025 is een 31-daagse ‘Mediterranean Marvel’-cruise op Sky Princess. Die omvat onder meer late vertrekken in Mykonos, Santorini en Ashdod (Jeruzalem).

Noord-Europa

Emerald Princess en Regal Princess bezoeken de Britse eilanden op 10- tot 14-daagse cruises vanuit Southampton. De ruige Schotse Hooglanden, gastvrije pubs, een kijkje in Liverpool, de thuisstad van de Beatles en het prehistorische wonder van Stonehenge zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden. En met overnachtingen in Belfast kunnen gasten het bruisende nachtleven van deze regio ervaren.

Emerald Princess en Sky Princess stellen de schoonheid van Noord-Europa voor tijdens 5- tot 28-daagse reizen die onder meer Zweden, Noorwegen en Denemarken aandoen. Op een aantal afvaarten overnachten de schepen in Kopenhagen en Berlijn. Volg de voetsporen van de oude Vikings door Scandinavië en IJsland en vaar naar de top van de wereld tijdens de zomerzonnewende.

Wie op zoek is naar langere reizen kan op alle zes de schepen tussen Noord-Amerika en Europa deelnemen aan een ultieme trans-Atlantische oversteek op reizen van 15 tot 29 dagen. Daarnaast is er de mogelijkheid om meer van de regio’s te ontdekken tijdens de meerdaagse Cruisetours. Gasten kunnen ervoor kiezen het kosmopolitische Madrid te bezichtigen tijdens de Highlights of Spain-cruisetour, Firenze en Rome te bezoeken tijdens de Classic Italy-cruisetour, mediterrane schatten te ontdekken op de Best of Greece-cruisetour of de spectaculaire landschappen van Ierland te bewonderen op de Ring of Kerry-cruisetour.

© foto’s Princess Cruises en Pixabay

Klik hier voor meer nieuws